Faik tevreden: ''Dat komt ook omdat we voor elkaar door het vuur gaan''

Hicham Faik was afgelopen zomer één van de eerste aanwinsten van SC Heerenveen en miste dit seizoen nog geen enkele minuut onder trainer Johnny Jansen. De 27-jarige middenvelder zorgt met zijn uitstekende techniek en ervaring voor de nodige rust.

"Ik heb een leuke tijd tot nu toe en ik en blij om hier te zijn. Op het veld gaat het ook naar behoren dus ik ben een tevreden mens", vertelt Faik voor de camera's van SC Heerenveen TV. "We hebben best een jonge ploeg maar je ziet dat de staf er goed en kort bovenop zit. Het loopt gewoon aardig en daar ben ik wel blij mee." In de Eredivisie heeft SC Heerenveen gemiddeld het jongste team.

"Het zijn jongens die graag willen, tijdens de wedstrijd zie je dat we voor elkaar door het vuur gaan. We krijgen heel weinig doelpunten tegen, dus dat zegt ook wel wat. Dat komt ook deels daardoor", vervolgt Faik, die redelijk tevreden is over het vertoonde spel van de Friezen. "De laatste twee duels winnen we maar spelen we eigenlijk minder dan in de wedstrijden daarvoor waar we gelijk speelden of verloren."

"Uiteindelijk moet je soms ook gewoon drie punten pakken en daarom ben ik ook blij dat we dat de afgelopen twee wedstrijden hebben gedaan", stelt Faik, die desondanks nog genoeg reden voor verbetering ziet. "We waren heel slordig en hielden de bal weinig in bezit. We kozen er soms voor om naar voren te gaan of maakten soms een actie waarbij we de bal beter terug hadden kunnen halen."

"Dat lukte in de eerste wedstrijden bijvoorbeeld heel goed." Toch staat het verdedigend over het algeem prima. Faik: "Dat loopt vanaf de voorbereiding al heel lekker. Dat is ook het eerste waar de trainer aandacht aan heeft gegeven. Hij wilde vanaf de eerste dag het verdedigende blok neerzetten. Vorig seizoen was dat iets dat niet goed ging maar je ziet dat het nu heel goed loopt bij ons."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand