Bruijn baalt: ''Daar ben ik geen profvoetballer voor geworden''

8
Bruijn baalt: ''Daar ben ik geen profvoetballer voor geworden''

Jordy Bruijn mocht woensdag weer eens opdraven bij SC Heerenveen. De middenvelder had een basisplek in de oefenwedstrijd tegen Ajax en scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Het was een tijdje geleden dat Bruijn aan de aftrap stond.

"Het was fijn om weer een volledige wedstrijd met het eerste team te spelen", zegt hij in het Friesch Dagblad. "Of je nou negentien of 34 jaar bent, als je niet speelt is alles gewoon waardeloos. Ik ben tenslotte geen profvoetballer geworden om op maandagavond voor tien man mijn wedstrijden bij de beloften af te werken."

Bruijn raakte eerder in de uitwedstrijd tegen Ajax (4-1) zijn basisplek kwijt, maar ging niet bij de pakken neer zitten. "Want ik schiet er niks mee op wanneer ik nu stennis ga schoppen", meent hij. "De trainer vertelde me dat we een goede, brede selectie hebben en dat hij tegen Ajax vanwege de tactiek voor Joey (Veerman, red.) koos. Daarna is het elftal blijven staan."

De middenvelder hoopt dat hij zijn voeten heeft laten spreken. "Dat heb ik de afgelopen weken met drie goals en vier assists bij de beloften al wel gedaan, denk ik. En vandaag opnieuw. Het is nu gewoon een kwestie van wachten op een nieuwe kans, hoe lastig ik dat ook vind. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan", besluit Bruijn.

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Oct 2019 om 00:56
  Kwestie van tijd tot men in gaat zien dat Faik geen toegevoegde waarde is en dat Jordy beter is.Het is dat Faik de band om heeft, maar ik wil wel graag een middenveld met Veerman Bruijn en Kongolo zien.
 • 10 Oct 2019 om 18:25
  Jordy heeft een enorm hoge gunfactor. Maar dan moet hij niet zonder enkele druk van de tegenstander ballen uit gaan trappen zoals hij in Venlo deed. In de luttele speeltijd die hij krijgt zal hij moeten laten zien beter te zijn dan degene voor wie hij in mag vallen.
 • 10 Oct 2019 om 17:58
  Tja. Het is nu eenmaal zo dat we gewoon wel 5 spelers hebben die allemaal in de basis zouden kunnen staan op het middenveld. Ik zou zelf Kongolo en Veerman laten staan. Faik vind ik dan net wat minder, maar is natuurlijk wel de aanvoerder. Lastig. En jammer voor Bruijn.
 • 10 Oct 2019 om 12:27
  Het blijft gewoonweg sneu voor hem omdat ie met volle overtuiging het contract verlengde na NEC.
 • 10 Oct 2019 om 10:41
  Enige juiste insteek van een bankzitter!, situatie respecteren maar gebrand zijn om het ongelijk te bewijzen.
  Hij bezit in ieder geval wel over scorend vermogen ;)

 • 10 Oct 2019 om 09:49
  Samen met Kongolo gisteren de beste spelers op het veld. Continu dreiging veroorzaken en zelfs voor 3 spelers niet aan de kant.
 • 10 Oct 2019 om 09:47
  Veerman is gewoon beter.
 • 10 Oct 2019 om 09:41
  Wat een luxepositie, als Joey of een van de buitenspelers een blessure krijgt in de winterstop kun je zonder problemen hem inpassen. Vertrekt de geblesseerde speler niet dus kunnen we daar nog een seizoen van genieten ;-) en wie weet speelt Jordy de pannen van het dak en verkopen we voor de hoofdprijs. Ondertussen vd Heide rustig laten invallen zo nu en dan en dan en kan die volgend jaar hopelijk worden gebracht.
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›