Voetbaladvocaat: ''De KNVB stuurt aan op competitievervalsing'' Van der Gijp: ''Denk dat we tot januari niet met publiek spelen'' Transfervrije Høegh denkt aan MLS: ''Misschien moet ik even bellen'' Roozemond: ''Maak me meer zorgen om sponsoren en supporters'' 'KNVB trekt eigen pad en stelt beslissing over competities uit'

''Wat ik met Floranus heb gedaan? Een schouderklopje gegeven''

1
''Wat ik met Floranus heb gedaan? Een schouderklopje gegeven''

Sherel Floranus is dit seizoen een van de meest opvallende revelaties bij SC Heerenveen. Vorig seizoen leek de 20-jarige rechtsback regelmatig verloren, maar dit seizoen zien de supporters in het Abe Lenstra Stadion een nieuwe speler. Met dank aan trainer Johnny Jansen.

"Wat ik met hem heb gedaan? Een schouderklopje gegeven", grijnst Jansen voor de camera's van Omrop Fryslân. "Nee, wat belangrijk is, is dat het een team is. De taken zijn hartstikke duidelijk en dat geeft ook duidelijkheid aan de spelers zelf. Dan kun je elkaar ook aanspreken op elkaars verantwoordelijkheden. Dat werkt gewoon heel goed."

"Sherel weet wat zijn taken zijn en zijn omgeving weet dat ook. Voor Sherel werkt dat heel erg goed", constateert Jansen, die naar eigen zeggen niet verbaasd is over de ontwikkeling van Floranus. "Of ik had gedacht dat hij dit kon? Ja, dat zie je ook in de statistieken. Hij heeft in de Eredivisie volgens mij de meeste duels gewonnen."

"Dat waren er voor de wedstrijd al 72 en ook tegen PEC heeft hij weer de wereld aan duels uitgevochten en gewonnen. Volgens mij was Daley Blind (Ajax) nummer twee en Hicham Faik nummer drie. Dus dat geeft wel aan dat we ook strijden en knokken met elkaar. Dat kan Sherel ook heel erg goed", besluit Jansen tevreden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Oct 2019 om 17:53
    We mogen er toch haast wel vanuit gaan dat het 1 jarig contract van Johnny zsm omgezet gaat worden in een contract voor onbepaalde tijd. Deze man verricht wonderen. Wat is er dan de afgelopen jaren fout gegaan bij de aanstelling van div hoofdtrainers? Je zou toch als potentiële hoofdsponsor gelijk denken voor 7,5 ton wil ik ook bij zo,'n enthousiaste club horen.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›