'Zou het niet erg vinden om iedere week op een andere positie te staan''

Jordy Bruijn begon het seizoen als basisspeler maar na de komst van Chidera Ejuke en Joey Veerman is de middenvelder verbannen naar de bank. De geboren Amsterdammer (23) werkt ondertussen hard aan een terugkeer in de basis, op welke positie trainer Johnny Jansen hem naar nodig heeft.

"We hebben gewoon een goede selectie met veel goede spelers en dus zit ik nu op de bank. Wat de trainer mij heeft verteld? Precies dat. Ik ben in het begin veel gestart dus wie weet komt dat straks ook wel weer. Ik ben er in elk geval klaar voor", vertelt Bruijn bij Omrop Fryslândie zijn basisplaats verloor na het 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Daarna mocht Joey Veerman starten. 

"Ik moet gewoon m'n ding doen, hard werken en dan komt die kans vanzelf wel weer", aldus Bruijn, die het seizoen begon als linksbuiten. "Als je basisspeler bent, dan ben je basisspeler. Dus dat gevoel heb ik ook wel gehad. Het is alleen niet zo dat het makkelijker is om daar te komen dan om er te blijven. Dat zie je maar weer. Ik denk in ieder geval dat als er iemand ziek wordt, dat hij mij er zo kan inzetten."

"Ik heb in elk geval niks verkeerds gedaan. Het is eigenlijk vrij simpel: had ik er tien gescoord dan had ik er nooit uit gegaan. Ik denk dat ik in ieder geval dat ik de afgelopen weken in het tweede en op de training heb laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik ga gewoon op deze voet verder en dan weet ik zeker dat ik er binnenkort weer in sta", vervolgt Bruijn, die in principe overal wel op het veld wil spelen.

"Het kan zijn dat je binnenkort weer op linksbuiten erin komen of op het middenveld. Dat is geheel aan de trainer", aldus Bruijn, die wel een duidelijke voorkeurspositie heeft. "Ik ben een middenvelder, dus het lijkt me het meest logische dat ik daar ook het liefste speel. Maar ik wil gewoon spelen en we hebben gezien dat het op de linksbuiten ook gewoon kan, dus waarom niet?"

"Het gaat er uiteindelijk gewoon om dat je wedstrijden speelt, daar leer je het meeste van. Als de trainer mij elke week op een andere positie neerzet binnen die elf, dan zou ik dat echt niet erg vinden", aldus Bruijn, die in de zomer zijn contract nog verlengde tot medio 2021. SC Heerenveen heeft daarbij een eenzijdige optie om die verbintenis met twee jaar te verlengen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand