'Dat fluitconcert vind ik verschrikkelijk, dat heeft hij niet verdiend''

Jens Odgaard heeft nog niet de start te pakken bij SC Heerenveen die hij zich wenste. De Deense spits werkt zich een slag in de rondte, krijgt genoeg kansen om de scoren, miste al twee penalty's en zag vorige week nog een goal onterecht afgekeurd zien worden. 

Tot overmaat van ramp werd hij zondag na het missen van een penalty direct naar de kant gehaald. Begrijpelijk genoeg liet Odgaard zich daarna niet meer zien voor de camera's. Trainer Johnny Jansen heeft begrip voor zijn pupil. "Kijk eens wat verder in de maatschappij. Hoeveel jongeren lopen niet weg voor hun verantwoordelijkheid omdat ze balen van zichzelf?"

"Uiteindelijk vind ik dat je je rug moet rechten, dat je met de pers moet spreken. Maar Jens is ook maar eens mens, een mens die op dit moment vreselijk teleurgesteld is in zichzelf", vervolgt Jansen in het Friesch Dagblad. "We wilden Jens voor dat moment al wisselen. Maar toen kwam die penalty. En hij is diegene die bij ons de penalty’s neemt. Dus hij neemt de penalty. Klaar. Hij mist."

"Ik zeg: we halen hem er nu niet direct vanaf. Dat voelt zo slecht. Dat verdient Jens niet. Hij stopt er zoveel energie in om het voor elkaar te krijgen. Die jongen zit echt helemaal kapot. Vijf minuten na die strafschop halen we Jens er toch af. Je wilt verder met je plan. Dat fluitconcert vind ik verschrikkelijk. Dat heeft die jongen niet verdiend. We hebben hier met mensen te maken."

"Teleurgesteld als hij in zichzelf is, loopt hij direct door naar de kleedkamer. Even een moment voor zichzelf. Niet veel later is hij terug op het veld. We geven elkaar een knuffel", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand