''Veltman laat echt blijken dat het een overtreding is''

3
''Veltman laat echt blijken dat het een overtreding is''

Even leek SC Heerenveen zaterdag tegen Ajax op een 1-2 voorsprong te komen, was het niet dat de VAR een overtreding had gezien waardoor het doelpunt uiteindelijk afgekeurd werd. Bij Studio Voetbal wordt dit VAR-moment besproken en verschillen de meningen aan tafel.

"Ik vind dat als de scheidsrechter niet fluit, dan moet je gewoon door gaan", begint Theo Janssen. "Is het een overtreding? Ja, hij raakt hem wel iets. Ik vind wel dat Veltman heel makkelijk gaat liggen."

Hier sluit Pierre van Hooijdonk zich bij aan. "Het is wel een overtreding natuurlijk, maar het zit zo ver voor de goal en de scheidsrechter staat er eigenlijk best goed voor om het te beoordelen."

Het dramatisch vallen van Veltman is voor Bryan Linssen de reden dat de VAR Allard Lindhout adviseerde er nog eens naar te kijken. "Hij wordt heel licht aangeraakt en hoe Veltman naar de grond gaat, laat hij echt blijken dat het een overtreding is", zegt de aanvoerder van Vitesse. "Veltman doet dit wel slim."

Als enige aan tafel, vindt Kees Jansma het geen overtreding, al is hij wel een voorstander van de VAR vertelt hij. "Ik vind het geen overtreding. Hier werd vroeger niet voor gefloten", aldus Jansma.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Sep 2019 om 06:44
    Var of niet, we hadden eerste helft toch aardig wat kansen gemist helaas. Ajax is nou 1 maal paar klassen beter.
  • 17 Sep 2019 om 19:44
    Je kan er over blijven lullen maar het feit blijft gewoon dat de scheids het adviesvan de var heeft overgenomen en daar moeten we het dan maar mee doen.Neemt niet weg dat ik er niet mee eens ben
  • 17 Sep 2019 om 18:39
    Ik heb altijd wel wat sympathie voor die Linssen. Goede voetballer die weet dat hij geen topper is. Vervelende tegenstander en kan het bloed onder je nagels vandaan halen maar noemde zichzelf ook een domme sukkel toen hij destijds een rode kaart kreeg voor VVV Venlo.
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›