Høegh: ''Het is heel erg fijn om een hele wedstrijd te voetballen''

0
Høegh: ''Het is heel erg fijn om een hele wedstrijd te voetballen''

"Mijn eerste derby!”, riep Daniel Høegh lachend na het duel tussen Jong sc Heerenveen en Jong sc Cambuur. Zijn ploeg wist de derby met 7-3 te winnen.

"Ik had eigenlijk helemaal niet het gevoel dat het een derby was", vervolgt Høegh in de Leeuwarder Courant. "We begonnen heel goed, maar het was jammer dat we na de vierde goal op halve kracht presteerden. Jong Cambuur kon nog drie keer scoren omdat wij zo slordig waren."

Voor de Deen is echter het belangrijkste dat hij weer 90 minuten speelde. "Ik nam het bloedserieus", zei hij. "Het is heel erg fijn om een hele wedstrijd te voetballen. Alleen zo krijg ik weer ritme. Natuurlijk, het niveau bij het eerste is hoger. Maar ik ben er voor mijn gevoel bijna klaar voor."

Tegen Sunderland, het laatste duel van de voorbereiding, liep Høegh een enkelblessure op. "De timing was enorm slecht, maar blessures komen altijd op een beroerd moment", zegt hij. Hij is inmiddels fit, maar mag nog niet starten bij het eerste elftal. "Ik ben geen domme jongen, Ibrahim Dresevic en Sven Botman hebben het centraal achterin tot nu toe goed gedaan. Maar daar wil ik natuurlijk weer voetballen. Ik wil weer een basisplaats.”

Desondanks ziet Johnny Jansen hem nog altijd als aanvoerder. Aan die functie kan de Deen op het veld dus geen invulling geven. "Maar in de kleedkamer probeer ik jongens die spelen te helpen, ik pak in die zin mijn verantwoordelijkheid", besluit Høegh.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›