''Enorme uitdaging om Ajax pijn te doen''

2
''Enorme uitdaging om Ajax pijn te doen''

Aankomende zaterdagavond wacht in de Johan Cruijff Arena een zware uitwedstrijd voor SC Heerenveen. De Friezen moeten op bezoek bij Ajax. Heerenveen wist al in tien seizoenen achtereen niet te winnen in Amsterdam. 

‘Het is gewoon een heel lastig potje,’ zegt Johnny Jansen. Maar de hoofdtrainer weet dat het niet onmogelijk is om een resultaat te halen in Amsterdam. Begin dit jaar nam de trainer de taken over van de inmiddels ontslagen Jan Olde Riekerink. Die wedstrijd eindigde in een spectaculaire 4-4. 

Dat was toen. In de zomer verloren de Amsterdammers met Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne drie belangrijke basisspelers. "Er staat een andere ploeg. Ze hebben een ander middenveld met Martinez en Alvarez en centraal achterin met Blind en Veltman is toch een ander verhaal dan met De Ligt. Hij was echt een kei afgelopen seizoen. Ajax is misschien een beetje zoekende, maar individueel is het nog steeds echt goed", vertelt Jansen tegenover SC Heerenveen.

De 44-jarige trainer heeft veel respect voor de landskampioen. "Ze kunnen zo goed voetballen in de kleine ruimtes. Als het balletje eenmaal goed valt, maken ze de 1-0 en de 2-0 en dan gaat de tegenstander iets meer risico’s nemen want die denken van potverdikkeme, we willen hier ook niet afgeslacht worden, we willen meedoen in die wedstrijd."

Jansen verheugt zich erop dat SC Heerenveen zich aankomende zaterdag mag meten met de top van Nederland. "Dat is prachtig toch? We moeten proberen Ajax te ontmoedigen en van daaruit pijn zien te doen. Dat kan, die kwaliteiten hebben we gewoon in onze ploeg. Het is een enorme uitdaging om Ajax pijn te doen en een resultaat neer te zetten."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Sep 2019 om 16:23
  • Quote van 14 Sep 2019 om 15:14
   Een enorme uitdaging mooi gezegd. Normaal gesproken ben je kansloos. Ze liggen er hier in Adam niet wakker van iig. En er zijn wel meer dan 200 supporters hoor! Er zitten er genoeg in de thuisvakken!
  Welnee joh, 33,3% kans heb ik gisteren geleerd hier.
 • 14 Sep 2019 om 15:14
  Een enorme uitdaging mooi gezegd. Normaal gesproken ben je kansloos. Ze liggen er hier in Adam niet wakker van iig. En er zijn wel meer dan 200 supporters hoor! Er zitten er genoeg in de thuisvakken!
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›