Jansen kritisch: ''Daar hebben we vier punten laten liggen''

3
Jansen kritisch: ''Daar hebben we vier punten laten liggen''

Inmiddels zijn er al weer vijf wedstrijden gespeeld. Johnny  Jansen kan tevreden terugkijken, maar de hoofdtrainer ziet ook dat  SC Heerenveen nog veel stappen moet maken. 

De trainer kan erg prettig terugkijken naar de voorbereiding en de start van de competitie. Maar qua resultaten is de trainer niet helemaal tevreden. "Ik ben wel heel erg tevreden met wat we laten zien, maar eerlijk is eerlijk: we hadden gewoon de wedstrijden tegen Fortuna en Twente moeten winnen. Daar hebben we vier punten laten liggen. Ik ben daar dus niet tevreden over, maar ik ben wel erg tevreden met het vertoonde spel en zeker ook de ontwikkeling die daar in zit. Naar mijn mening gaan we steeds beter en makkelijker voetballen. We geven weinig kansen weg en we creëren zelf heel veel kansen. Het gaat nu nog alleen om belonen en dat hadden we zeker de afgelopen twee wedstrijden moeten doen."

De trainer vertelt tegenover SC Heerenveen TV dat het heel erg belangrijk is dat je als trainer veeleisend bent in de vormen die je wilt doen. "Als je dat laat lopen, dan doen de spelers ook een stap terug. Dat wil je niet hebben. We willen juist dat ze gas geven in bijvoorbeeld een partijtje. Dus altijd de lat hoog leggen. De staf geeft heel veel energie door aan de spelers. Er staan dus geen 'dooie' trainers langs de lijn. De energie die je in de wedstrijden ziet zie je ook op het trainingsveld."

De komende periode wil Jansen dat SC Heerenveen wat vaster aan de bal wordt. "Dat zou ik wel heel graag willen. Daarin zou ik ook wel graag een variant willen brengen. We kunnen bijvoorbeeld op de counter gaan spelen met drie hele snelle spelers voorop. Het belangrijkste is gewoon dat we weinig goals tegen blijven krijgen. Dat we gewoon goed als groep blijven verdedigen en dat we op het juiste moment het compact houden. De grote kwaliteit van ons is dat we veel snelheid voorop hebben en daar moeten we gebruik van maken. Er zijn nog genoeg dingen waar we nog een stap in willen maken."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2019 om 21:49
    3-0 ajax
  • 13 Sep 2019 om 21:48
    Ha weer diezelfde foto. Hilarisch
  • 13 Sep 2019 om 20:24
    Hopelijk komt dat belonen binnenkort al, want met wedstrijden tegen Ajax en Utrecht is de kans daarop niet erg groot, alhoewel er zijn wel vaker vreemde dingen gebeurd.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›