'Witte Keniaan' Woudenberg: ''Zodoende is dat ontstaan''

1
'Witte Keniaan' Woudenberg: ''Zodoende is dat ontstaan''

Lucas Woudenberg is bezig aan zijn derde seizoen bij SC Heerenveen. De vleugelverdediger draagt sinds zijn Feyenoord-tijd de bijnaam De Witte Keniaan.

"Ik vind het een leuke en eervolle bijnaam", reageert Woudenberg in gesprek met FeanFan Magazine. "Ik wist eerst ook niet precies waar het vandaan kwam, maar Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad heeft de bijnaam toentertijd bedacht."

Woudenberg kan zich nog wel herinneren waarom hij zo werd genoemd. "We moesten twee boslopen doen
in de vroege morgen. Eentje op een vlak tempo met de groep en eentje op eigen snelheid. Ik liep die tweede sessie iedereen eruit. Zodoende is dat ontstaan en dat heeft iedereen vervolgens overgenomen", aldus de verdediger.

"Mijn uithoudingsvermogen is altijd een groot wapen van me geweest", vervolgt Woudenberg. "Ik loop dan ook meestal voorop tijdens loopoefeningen. Als ik me even op voetbal focus: ik heb het in me om negentig minuten lang de linkerkant te bestrijken."

Woudenberg vindt dat belangrijk. "In de voetballerij heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen op zijn manier en zijn positie negentig minuten lang kan blijven gaan. Daar valt in de Eredivisie nog wel winst te behalen, denk ik. Maar goed, er zijn ook voetballers die je niet ziet, maar die in de slotfase wel een wedstrijd kunnen beslissen", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Sep 2019 om 12:47
    Ga nou eerst maar je verdedigende taken uitvoeren, dan komen de aanvallende impulsen wel van de spelers voor je. Die kunnen dat prima.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›