Jansen: ''Had het niet verwacht, maar heb er wel van gedroomd''

0
Jansen: ''Had het niet verwacht, maar heb er wel van gedroomd''

Johnny Jansen staat sinds deze zomer officieel aan het roer bij SC Heerenveen. De 44-jarige oefenmeester stond eind vorig seizoen al als interim aan het roer bij de Friezen. Dat kwam wel als een verrassing voor Jansen.

"Ik had het niet verwacht, maar heb er wel van gedroomd", vertelt hij bij Sport Noord Café. "Toen ik begon bij de club werd ik trainer van Onder 17 en hoopte ik dat ik trainer mocht worden van de Onder 19. Dan word je trainer van Onder 19 en wil je in de toekomst trainer worden van de beloften. Dat heeft zich stap voor stap doorgezet."

"Uiteindelijk heb ik weleens gedacht: Het zou mooi zijn als ik hier hoofdtrainer zou worden", vervolgt de trainer van SC Heerenveen. "Je haalt je diploma's en groeit ergens naartoe en dan krijg je te horen dat je het van Olde Riekerink over mag nemen. Dan komt een droom uit."

Jansen is nu een aantal maanden eindverantwoordelijke en geniet van die functie. "Ik ben wel heel blij dat ik hoofdtrainer ben geworden", beaamt hij. "Assistent-trainer was mooi, maar nu kan ik mijn eigen gang gaan. Ik kan aan de bak, kan leiding geven aan de staf en m'n ploeg en daar heel veel energie in stoppen. Ik kan mijn eigen idee daaraan toevoegen en daar ben ik heel erg blij mee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!