VIDEO | Samenvatting: Veerman scoort fraai in oefenwedstrijd

SC Heerenveen heeft woensdagmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld tegen Vitesse. Op Papendal eindigde het oefenduel in 1-1.

SC Heerenveen kwam op het trainingscomplex van Vitesse na rust op een 0-1 voorsprong. Vitesse-doelman Bilal Bayazit verkeek zich op een afstandsschot van Joey Veerman, die daarmee zijn eerste officieuze doelpunt maakte voor SC Heerenveen.

Lang kon SC Heerenveen niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later tekende Ozgur Aktas voor de 1-1. SC Heerenveen kon de wedstrijd daarna nog naar zich toetrekken, maar slaagde daar niet in. Chidera Ejuke miste een strafschop. De Nigeriaan probeerde het met een panenka, die eenvoudig werd gepakt door Aktas. Niet veel later raakte Oussama Darfalou namens Vitesse nog de lat.

Bij SC Heerenveen speelde ook de nieuwe aanwinst Alen Halilovic een helft mee. De huurling van AC Milan, die na rust in de ploeg kwam, wordt klaargestoomd voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax op 14 september.

Opstelling Vitesse: Lamprou (46’ Bayazit), Lelieveld (70’ Zakir), Aktas, Hajek, Vroegh, Bazoer (77’ Kuijpers), Tannane (46’ Musaba), Foor (70’ Oukili), Dicko (70’ Ten Teije), Darfalou, Linssen (46’ Hernandez).

Opstelling SC Heerenveen: Bednarek (46’ Doornbusch); Van Rhijn, Høegh, Skovgaard, Woudenberg; Veerman, Bruijn (60’ Hajal), Faik (60’ Akujobi); Frederiksen (75’ Nunumete), Smit (46’ Halilovic), Ejuke.