Kongolo: ''Nu wil ik de opgaande lijn doortrekken''

4
Kongolo: ''Nu wil ik de opgaande lijn doortrekken''

Rodney Kongolo speelde dit seizoen alle wedstrijden voor SC Heerenveen en miste nog geen minuut. Hij hoopt die lijn tegen FC Twente door te kunnen zetten.

"Een goede ploeg", vindt Kongolo FC Twente. "Ze leggen voorin veel variatie in hun spel, beschikken over technisch vaardige buitenspelers en hebben middenvelders die goed kunnen voetballen."

"We hebben FC Twente geanalyseerd en weten nu waar hun sterke punten liggen, maar bovenal gaan wij uit van eigen kracht", zegt hij op de website van SC Heerenveen. "We willen ons eigen spel spelen, zoals we dat tegen Heracles en Feyenoord hebben gedaan: Er kort op zitten en agressief de duels aangaan.'

Daarbij speelde Kongolo zelf een grote rol en hoopt dat een vervolg te geven. "Ik zit goed in mijn vel. Ik speel en heb het naar de zin hier. Nu wil ik de opgaande lijn doortrekken: Beter worden, mezelf verder ontwikkelen. De trainers helpen me daarbij. Waar het beter moet? Aan de bal, positie kiezen en zo zijn er nog wel wat dingen."

"We willen winnen. Dat lukt alleen wanneer we keihard werken, goed aan de bal zijn en vol gas geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan doen", besluit de middenvelder.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Aug 2019 om 19:39
  Hij weet in ieder geval waar het bij hem nog aan schort. Dat is al een voordeel. Ik zie in hem wel iemand met potentie, maar ook iemand die enorm wisselvallig is en de nodige slaapmomenten heeft in een wedstrijd. Dat kunnen we in onze as niet hebben. Het zou goed zijn dat ie dit jaar veel minuten pakt, maar ik heb er graag nog een type El Ahmadi bij.
 • 24 Aug 2019 om 19:36
  Ben erg benieuwd of Kongolo z,'n woorden ook kan omzetten in daden. En dat dat ook regelmatig doet. Want zo als team door het ijs zakken zoals wij doen, dat kan gewoon niet meer. Johnny moet er gewoon een bepaald niveau inslijpen, daar is hij tenslotte voor aangesteld. Het kan nooit zo zijn dat 11 spelers zo zakken in hun niveau, dan heb je als TD niet goed gescout op mentaliteit.
 • 24 Aug 2019 om 17:41
  • Quote van 24 Aug 2019 om 14:47
   Kongolo speelt vooral nu doordat Thorsby, Rienstra, Schaars en Vlap al vertrokken zijn.
  Die zagen de bui al hangen denk ik en hebben eieren voor hun geld gekozen.
 • 24 Aug 2019 om 14:47
  Kongolo speelt vooral nu doordat Thorsby, Rienstra, Schaars en Vlap al vertrokken zijn.
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›