Ras geniet: ''Toen wist ik dat het zou gaan gebeuren''

0
Ras geniet: ''Toen wist ik dat het zou gaan gebeuren''

Voor Jan Ras was de wedstrijd tegen Feyenoord een bijzondere, het was namelijk zijn debuut bij de Friezen. De twintigjarige middenvelder heeft elf jaar in de jeugdopleiding gezeten, maar mocht op 11 augustus zijn eerste minuten maken.

"Een prachtige beloning", vertelt Ras op de officiële website van Heerenveen. "Zo ervaar ik het. Jarenlang heb ik hiervoor alles gedaan en veel gelaten. De mensen om mij heen weten dat. Iedereen was blij voor me en feliciteerde me. Dat was heel erg mooi."

Een voorgevoel op een debuut had hij niet echt, maar zijn vrienden wel. "Een aantal vrienden zei tegen me dat ik de volgende dag zou debuteren. Ze wisten het zeker. Nou, heel mooi dat ze gelijk hebben gekregen."

De middenvelder heeft al veel wedstrijden gezeten, tegen Feyenoord was dat niet anders. "Totdat de trainer me riep. Hij zei dat ik moest gaan warmlopen. Dat moet ik wel vaker, want we lopen tijdens wedstrijden per twee- of drietal om toerbeurt warm, maar nu moest ik opeens twee keer achter elkaar. Toen wist ik dat het zou gaan gebeuren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›