Faik kritisch: ''Wat dat betreft heb ik tegen Emmen te weinig gebracht''

0
Faik kritisch: ''Wat dat betreft heb ik tegen Emmen te weinig gebracht''

Het lukte SC Heerenveen afgelopen zaterdag in Emmen niet om een goed vervolg te geven aan de competitiestart, dat eerder vier punten opleverde tegen Heracles en Feyenoord. Middenvelder Hicham Faik is na de 2-0 nederlaag vooral zelfkritisch. 

"Emmen heeft het knap gedaan. Maar wij hebben ze ook wel geholpen, denk ik. We maakten het vooral onszelf lastig door heel veel balverlies te lijden. Na rust kwamen we terug in de wedstrijd en kregen we ook een paar kleine kansen", blikt Faik terug in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Dan moet het net even meezitten, zoals met die hakbal van Jens (Odgaard, red.) en die vrije trap van mij die op het dak van het doel belandt. Het was mooi geweest als we nog een puntje konden stelen. Al denk ik dat we daar uiteindelijk geen recht op hadden", vervolgt Faik eerlijk.

Voor de derde keer op rij stond de 27-jarige middenvelder in de basis opgesteld. "Ik ben natuurlijk blij met het vertrouwen dat ik van de trainer krijg. Heerenveen heeft me gehaald omdat ik voetballend iets moet toevoegen. Wat dat betreft heb ik tegen Emmen te weinig gebracht."

Faik vindt echter niet dat de groep niet 'scherp' is. "De technische staf zit er ook kort op. De trainers willen het uiterste uit ons halen. Een goede organisatie en honderd procent inzet moet de basis zijn, om van daaruit beter te gaan voetballen. Dan hebben wij in potentie een heel aardige ploeg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›