SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

Jansen: ''Hij moet nog stabieler worden, leren om niet te verslappen''

( 10 reacties)
Jansen: ''Hij moet nog stabieler worden, leren om niet te verslappen''

Ibrahim Dresevic versterkte afgelopen zomer SC Heerenveen, een goede stap voor hem en een goede aanvulling voor het team. Al moet hij nog veel verbeteren.

"Je moet Ibro zijn gang laten gaan op het veld. Als je hem te veel afremt, is dat voor iedereen een verlies", aldus oud-teamgenoot Lasse Nilsson. Hier sluit Johnny Jansen zich bij aan, zo valt te lezen in de Leeuwarder Courant. "Hij moet natuurlijk die mooie pass blijven geven en gebruik maken van het goede schot in zijn benen. Maar hij is soms nog naïef."

"Ik zeg soms tegen hem: Je bent een centrale verdediger, maar je speelt als een ‘tien’. Je moet in de eerste plaats betrouwbaar zijn", vertelt de coach. "De afgelopen wedstrijden heeft hij sober gevoetbald. Het ging hartstikke goed, ook omdat hij naast Sven Botman staat. Sven is toch meer een echte verdediger. Die twee hebben een klik."

"Ik heb, denk ik, wel een goede balans gevonden", reageert Dresevic. "Ik weet steeds beter hoe ik op inzicht en functioneel een wedstrijd moet spelen." Volgens oud-trainer Tony Lundqvist heeft hij een mooie toekomst. "Ik heb hem vaak verteld dat hij hard moest werken. Op een gegeven moment kreeg hij in de gaten wat er echt nodig was om profvoetballer te worden."

Ook hier sluit Jansen zich bij aan. "Hij moet nog stabieler worden, leren om niet te verslappen. Dat heeft met concentratie te maken." "In de Nederlandse competitie wordt van een verdediger meer gevraagd dan alleen verdedigen", prijst Nilsson de transfer naar Heerenveen. Hij zou op termijn goed passen bij een club die veel balbezit heeft. Hij staat altijd goed gepositioneerd. Ik geloof echt dat Ibro het ver kan schoppen. Als hij zich maar blijft focussen.”

Dresevic zelf wil graag ooit in een grote Europese competitie spelen. "Toen ik bij Elfsborg basisspeler werd, dacht ik: Dit is mijn plek en die geef ik niet meer op. Zo is het nu ook bij Heerenveen”, vertelt hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 17 Aug 2019 om 13:56
  Mooie foto nu.


 • 17 Aug 2019 om 13:12
  Wel mooi in de LC met Cambuur op de voorpagina beginnen ze met Dresevic op de volgende pagina. ;)Ook mooi met Vermeer op doel met de goal van Dresevic. De foto in de krant van Dresevic kunnen dan ook wel knippen en plakken.
 • 17 Aug 2019 om 13:10
  • Quote van 17 Aug 2019 om 12:55
   Het is Jansen
  Dan hadden ze het zowaar goed en zie je dat ze iets beter moeten opletten bij het knippen en plakken van de teksten
 • 17 Aug 2019 om 12:55
  Het is Jansen
 • 17 Aug 2019 om 12:52
  En de ene keer Jansen en dan weer Janssen...
 • 17 Aug 2019 om 12:47
  Moet BN media even aanpassen deze foto
 • 17 Aug 2019 om 12:44
  • Quote van 17 Aug 2019 om 12:38
   Foto en eerste zin brengen bij mij wat verwarring..... Dresevic kwam al in de winter. Door foto en eerste zin lijkt het meer over Odgaard te gaan.....
  Gaat gewoon over Dresevic hoor. Staat een heel artikel in de LC van hem met foto. (de goeie)
 • 17 Aug 2019 om 12:39
  Een blonde Dresevic ;)
 • 17 Aug 2019 om 12:38
  Foto en eerste zin brengen bij mij wat verwarring..... Dresevic kwam al in de winter. Door foto en eerste zin lijkt het meer over Odgaard te gaan.....
 • 17 Aug 2019 om 12:31
  Goeie foto
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›