Odgaard mist penalty: ''Ik vond hem een beetje getelefoneerd''

In de eerste helft tussen SC Heerenveen en Feyenoord kwamen zondag de grootste scoringsmogelijkheden voort uit een penalty. Helaas voor de Friezen miste Jens Odgaard het buitenkansje, waar Steven Berghuis vlak voor rust de Rotterdammers wél op voorsprong wist te zetten.

"Ik vond in de eerste helft het initiatief meer bij Heerenveen liggen en met name de eerste vijfiten minuten. Er was heel veel bewegelijkheid vanuit het middenveld rondom Ejuke, daar had Feyenoord toch de nodige problemen mee", constateerde analist Mario Been in de rust van het duel bij FOX Sports. "Daarna was er een vlak stuk waarin Feyenoord niet in de eindfase gevaarlijk is geweest."

"Kongolo werd in de diepte weggestuurd en dan is het voor Botteghin een kwestie van meelopen met de situatie. Hij stapt erin en schopt hem gewoon ondersteboven. En dan ook nog gaan appelleren en naar de scheidsrechter toegaan", vervolgt Been weinig begripvol over de Feyenoord-verdediger. "Dit kan je gewoon zelf constateren, dit is een honderd procent terechte strafschop."

Botteghin mocht zijn collega Kenneth Vermeer danken dat er niet gescoord werd. Been: "Het was een geweldige redding van Vermeer. Ik vond hem (Odgaard, red.) wel een beetje getelefoneerd. Wij zaten op de tribune en je ziet een beetje aan zijn houding dat-ie naar die hoek wil. Vermeer blijft heel lang wachten en verricht een geweldige redding."

Laat in de tweede helft kreeg ook Feyenoord een penalty na hands van Sherel Floranus. "De hand van Floranus is op een plaats waar hij zoals ze dat zo mooi zeggen 'niet mag zijn'. En dus een terechte straschop, lijkt me", aldus Been, die Berghuis overtuigend raak zag schieten. "De keeper zit nog wel in de goede hoek maar het was goed en hard binnen geschoten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand