'Concurrentie voor SC Heerenveen; eerste bod op spits afgeslagen' ''Deze overwinning is top, want we hebben er spijkerhard voor gewerkt'' Kongolo trots: ''Het is een goed teken dat we veel kansen krijgen'' SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis

Jansen verduidelijkt: ''Voor die positie vragen wij wat meer''

( 4 reacties)
Jansen verduidelijkt: ''Voor die positie vragen wij wat meer''

De keuze van Jizz Hornkamp om zich volledig op de spitspositie te richten, heeft als gevolg dat hij nu op zoek mag naar een (tijdelijke) nieuwe werkgever. Hoofdtrainer Johnny Jansen vind dat de 21-jarige speler als spits vooralsnog tekort komt.

Jansen erkent dat er voor Hornkamp wellicht wel plek in de selectie was geweest als verdediger. "Jizz heeft in zijn hoofd dat hij spits is. En voor die positie vragen wij op dit moment wat meer", verduidelijkt Jansen in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Hornkamp blijft desondanks volledig achter zijn keuze staan, ongeacht de consequenties. "Van nature ben ik spits. Als back liep ik toch meer achter mijn man aan dan dat ik zelf aan voetballen was. Ik was vooral mezelf bezig en minder met het spel. Dat was moeilijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Jul 2019 om 00:53
  Eerlijkheid duurt het langst. Respect voor beiden. Goed ook dat Jizz zichzelf niet verloochent om toch maar mogelijk een basisplaats bij ons te behouden. Hij is vooralsnog niet geschikt gebleken als rechtsback. Het was natuurlijk ook puur een noodverband omdat Foranus niet voldeed of voldoet. En we hadden Lammers dus dit was een creatief experiment dat als mislukt kan worden beschouwd. Jizz als RB was niets beter dan Sjerell. Waar Jizz ook terecht komt, ik wens het heel veel succes. Misschien kan veel speeltijd op niveau hem wel dat stuk ervaring geven wat hij nu nog mist.
 • 15 Jul 2019 om 22:11
  "Jizz heeft in zijn hoofd dat hij een spits is" Wat een vernederende opmerking van Johnny.... ik hoop dat hij fantastisch presteert en laat zien dat hij een prima spits is. Ik vond het altijd een goede jongen had hem graag wat vaker zien spelen.
 • 15 Jul 2019 om 19:11
  Johnny doet dit wel heel straight, duidelijk en eerlijk. Prima.
 • 15 Jul 2019 om 19:05
  Zowel Jizz alsook Johnny hebben gelijk. Voor Jizz is het beter om ergens anders wel aan het voetballen toe te komen. En dan wellicht volgend seizoen met wat meer ervaring terugkomen. Hij moet speelminuten maken om zichzelf te kunnen ontwikkelen.
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›