''Jizz kan een goede rechtsback worden als hij meer ervaring opdoet''

1
''Jizz kan een goede rechtsback worden als hij meer ervaring opdoet''

Het afgelopen seizoen kan voor Jizz Hornkamp gerust 'speciaal' worden genoemd: hij maakte in het begin furore als pinchitter maar werd in de winterstop omgeturnd tot rechtsback. Het experiment slaagde slechts gedeeltelijk en het is de vraag op welke positie hij komend seizoen mag gaan richten.

Doke Schmidt, concurrent voor de rechtsback-positie, probeerde Hornkamp zo goed als mogelijk te ondersteunen. "Sherel Floranus en ik waren niet fit, dus het was wel nodig. Ik zie dat Hornkamp een goede rechtsback kan worden als hij meer ervaring opdoet. Daarin probeerde ik Jizz ook te helpen", vertelt Schmidt in gesprek met FeanFan Magazine.

"Jizz was natuurlijk een concurrent, maar het is een goede gozer waar ik goed mee kan opschieten", vervolgt Schmidt, die niet tevreden was over zijn aandeel in zijn laatste seizoen voor de club. "Ik heb natuurlijk te weinig wedstrijden gespeeld, dat had ook met blessures te maken, maar de momenten dat ik fit was, heb ik gespeeld. Voor mijzelf sluit ik het seizoen daarom positief af."

Maar over het grotere geheel is Schmidt toch ontevreden. "Het is jammer dat we ons goede spel niet hebben laten zien. Daar baal ik van. Ik moet zeggen dat we regelmatig goed spel hebben laten zien, maar niet constant. In sommige wedstrijden hadden we onszelf moeten belonen."

"Neem bijvoorbeeld Groningen thuis (1-1), Heracles uit (2-1 nederlaag) en VVV Venlo thuis (2-2). Bij al die wedstrijden konden we bij de rust 2 of 3-0 voor staan, maar dat lukt dan niet. Het is een teleurstellend seizoen geweest", beseft Schmidt.'

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jun 2019 om 00:32
    Ik denk dat Warner ook een goede spits kan worden met wat ervaring erbij? Sorry hoor iedereen met maar een beetje voetbalverstand ziet binnen 10 seconden dat Jizz gewoon een echte spits is. En zeker geen RB.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›