''Het spookte wel door je hoofd van: het gaat toch niet gebeuren, zeg?''

0
''Het spookte wel door je hoofd van: het gaat toch niet gebeuren, zeg?''

Na twee speelronden stond SC Heerenveen afgelopen seizoen nog vijfde, maar daarna zorgden wisselvallige resultaten er zelfs voor dat de degradatiestreep in zicht kwam. Trainer Johnny Jansen kan zich die periode nog goed herinneren.

"Of we toen echte degradatiezorgen hadden? Nou, het spookte wel door je hoofd van: 'Het gaat toch niet gebeuren, zeg? Dat kan toch niet?' Ik kan niet geloven dat je daar niet aan denkt", blikt Jansen terug bij FOX Sports. "Maar uiteindelijk zie je dan dat er ook gewoon heel veel kwaliteit in deze groep zit. Het kon ook niet anders dat we eruit zouden klimmen."

"Maar je weet ook dat wanneer het negatief was gebleven, het een gevecht zou worden. Ik denk dat ze geweldig goed met die druk zijn omgegaan", vervolgt Jansen, die tegelijkertijd ook zag dat de selectie moeite had om in het eigen Abe Lenstra Stadion resultaat te boeken. "Ze wilden zó graag voor het publiek laten zien hoe goed ze zijn, dat het soms iets té enthousiast was."

"We waren bij vlagen erg slordig en dan zorg je ervoor dat de tegenstander ook sterker wordt. Zij konden daardoor counteren en terugkomen in de wedstrijd. Dat soort dingen hebben we niet goed gedaan", stelt Jansen, die in die periode ook duidelijk de afwezigheid van Stijn Schaars zag. "Stijn heeft niet heel veel wedstrijden gespeeld maar zo'n type heb je wel gemist in het seizoen."

Uiteindelijk kwam de ommekeer op zo'n 250 kilometer van Heerenveen: uit tegen Fortuna. "Toen zijn er inderdaad wel wat harde woorden gevallen. Daar hebben Jan (Olde Riekerink, red.) en ik ons best op gedaan", lacht Jansen. "Dan zit je hard op de inhoud en dan ben je soms ook hard naar mensen. Dat wordt dan wel duidelijk en goed besproken."

De donderspeech - die ook werd opgemerkt door Fortuna-trainer Kevin Hofland - had het gewenste resultaat: "In de tweede helft zeker", besluit Jansen, die zag dat een 2-1 achterstand na rust werd omgebogen in een mooie 2-4 overwinning.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›