Vlap kritisch: ''Dan hebben de spelers hem ook laten verzuipen''

Voor Michel Vlap kwam het ontslag van Jan Olde Riekerink in april - na een kansloze 2-0 nederlaag bij FC Emmen - als een donderslag bij heldere hemel. Als het aan de Friese middenvelder had gelegen, stond de 56-jarige trainer ook komend seizoen voor de groep. 

"Of het een complete verrassing was? Ja, want het kwam ineens uit het niets. Wij stonden dinsdagochtend nog met hem op het veld en in de middag kregen we te horen dat hij eruit lag", blikt Vlap terug op die bewuste dag bij FOX Sports. "Of zijn ontslag de juiste beslissing is geweest? Dat weet ik niet. Persoonlijk had ik een hele goede band met de trainer."

"Ik vond Jan een hele fijne man, echt een people manager. Het is niet aan mij om te oordelen of het een juiste beslissing was. Ik denk dat heel veel jongens een goede band met Jan hadden maar ik ken Johnny (Jansen, red.) ook heel goed", vervolgt Vlap. "Hij kan het team heel goed zijn enthousiasme overbengen. Dat heeft hij zelf ook heel veel naar het publiek."

De 22-jarige Sneker vermoedt dat het enthousiasme van Jansen invloed heeft gehad op de beslissing van de club. "De laatste wedstrijden was dat (onder Jan Olde Riekerink, red.) iets minder, dus misschien dat ze daarom Johnny voor de groep hebben gezet. Het publiek zag zijn passie terug in de eerste wedstrijd onder hem tegen Groningen. Toen waren we eigenlijk aan het vechten."

Vlap vindt dat het gebrek aan inzet in de voorgaande wedstrijden het hele team valt aan te rekenen. "Dat het niet liep ligt niet alleen aan de trainer. Wij hebben het zelf ook vaak genoeg laten afweten. Emmen-uit was van iedereen onder de maat, echt vér onder de maat. Als je zo'n uitvak mee hebt, dan kun je bij de trainer gaan zeuren wat je wil maar dan moet je ook bij jezelf te rade gaan."

"Het gaat erom of je de duels wint, passie toont, acties maakt, de bal bij je houdt... Dat hebben we die wedstrijd niet gedaan. Als dat voor Olde Riekerink de druppel is geweest, dan hebben de spelers hem ook laten verzuipen", besluit Vlap kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand