Vlap reageert: ''Dat had ik niet verwacht, absoluut niet''

0
Vlap reageert: ''Dat had ik niet verwacht, absoluut niet''

Ondanks dat SC Heerenveen het afgelopen seizoen wisselvallig presteerde, heeft middenvelder Michel Vlap een topseizoen achter de rug. De geboren Sneker vestigde definitief zijn naam door zestien keer te scoren in de Eredivisie en zes goals voor te bereiden.

In gesprek met FOX Sports erkent de 21-jarige Vlap dat zijn persoonlijke doelstelling ruim is overtroffen. "Dat had ik niet verwacht, absoluut niet. Ik had er tien neergezet voor dit seizoen. Als ik er tien zou maken, zou dat fantastisch zijn. Dat ik als aanvallende middenvelder op zestien goals kom - zonder penalty's - dan mag ik erg trots op zijn."

Mét strafschoppen - Sam Lammers benutte er vijf - was zijn productie ongetwijfeld ergens in de twintig geëindigd. "Of ik penalty's kan nemen? Zeker, zeker," lacht Vlap. "Maar Sam is de spits en die neemt bij Heerenveen de penalty's." De Friese middenvelder is erg benieuwd wat het komende seizoen hem gaat brengen. "Waar mijn plafond ligt? Ik denk wel dat er meer in mij zit."

"Ik heb dagen gehad bij Jong Oranje dat ik de eerste dagen écht moest wennen. Toen moest ik echt aan de bak. Na twee dagen dacht ik: 'Mwoah, ik kan goed mee.' Dus ik denk wel dat wanneer ik meer prikkels krijg, ik mezelf ook meer kan ontwikkelen. Ik denk dat ik zeker een stap omhoog kan maken, maar dat zal blijken. Ik vind ook niet dat je dat te snel moet roepen."

Van de buitenlandse clubs met interesse is het Belgische RSC Anderlecht vooralsnog de enige met concrete interesse. Een eerste bod van vijf miljoen euro werd onlangs door Heerenveen afgeslagen. Vlap zelf ziet een stap omhoog in elk geval wel zitten. "Als ik merk dat er meer in zit, dan wil ik daar zeker wel voor gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›