Vlap kritisch: ''Het is heel moeilijk om daar tegen te voetballen''

2
Vlap kritisch: ''Het is heel moeilijk om daar tegen te voetballen''

SC Heerenveen eindigde het afgelopen seizoen teleurstellend als elfde, maar qua doelpuntenproductie (64) was het een prima seizoen. Toch eindigden de Friezen dankzij 73 tegentreffers het seizoen met een negatief doelpuntensaldo van -9. 

Gedeeld clubtopscorer Michel Vlap (zestien goals in de Eredivisie) erkent dat het afgelopen seizoen van SC Heerenveen 'te wisselvallig' was. "Het ene moment speelden we de sterren van de hemel en de andere keer was het écht een stuk minder. Dat is jammer en een verbeterpunt voor volgend seizoen", blikt Vlap terug bij FOX Sports.

Vlap speelde zelf een uitstekend seizoen, maar zag tot zijn frustratie dat het vaak niet genoeg was. "Dat is dit seizoen best vaak het geval geweest. Dat is jammer. Als we iets vaker op de nul kunnen spelen en je maakt een keer een goal, dan kom je ook in een soort flow", aldus Vlap, die zag dat doelman Warner Hahn het afgelopen jaar slechts twee (!) keer de nul wist te houden.

Individueel gezien lijkt SC Heerenveen met een Daniel Høegh, Kik Pierie en Lucas Woudenberg toch degelijke verdedigers te hebben. Vlap: "Er zit zeker een hoop kwaliteit. Kik is een fantastische speler en gaat naar Ajax. Ik weet niet precies waar het aan zou liggen. Misschien moet je daar vaker op trainen of misschien is het onderling niet gestroomlijnd genoeg."

Vlap weet ook dat hij zelf een rol speelt in het hoge aantal tegendoelpunten. "Het begint ook vaak voorin. Daar moeten wij zelf als aanvallers ook naar kijken. Dat is niet alleen iets de laatste linie. Het begint ergens maar we hebben natuurlijk wel een heleboel makkelijke goals tegen gekregen. Het is heel moeilijk om daar tegen te voetballen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jun 2019 om 16:37
    Ik blijf het zeggen, als ze bij dode spelmomenten nu gewoon weer bij beide palen een speler neerzetten. Daar is nog best veel winst te behalen. Misschien had dat ons afgelopen seizoen wel net die 9 tegengoals teveel gescheeld.
    Ik weet niet precies wanneer en waarom daar ineens vanaf gestapt is, maar ik weet wel zeker dat het aantal tegengoals er zeker níet minder op geworden is!
  • 11 Jun 2019 om 15:24
    Vlap weet zelf ook wel dat hij meer als een valse spits speelt dan als echte middenvelder. Daarbij laten Rienstra en Yuki hun mannetjes ook redelijk makkelijk lopen. De afspraken lijken daar helemaal niet goed te zitten. En de rechtsback is ook al heel het seizoen een probleemgeval. Keeper die wel eens een foutje maakt. Pierie die ik persoonlijk geen super seizoen vond hebben, verdedigde soms ook heel slecht uit waardoor er kansen/goals ontstonden. Zo kom je wel op die tegengoals.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›