Onduidelijkheid over toekomst Schmidt: ''Het is nog heel rustig''

( 4 reacties)
Onduidelijkheid over toekomst Schmidt: ''Het is nog heel rustig''

Voor Doke Schmidt zit zijn tijd bij SC Heerenveen erop. De Friese verdediger trekt de deur in het Abe Lenstra Stadion achter zich dicht. Schmidt speelde tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd in het shirt van SC Heerenveen.

"Voor mij was het niet zo'n leuke wedstrijd", blikt Schmidt terug voor de camera van Omrop Fryslân. "We voetbalden soms aardig. Er zaten aardige aanvallen tussen. Maar opeens gaan we hele rare dingen doen, onverklaarbaar en nonchalant."

"Dan krijg je die 1-1 tegen uit de corner, dat is ook zuur", vervolgt de vleugelverdediger. "De tweede helft begonnen we ook gewoon slecht. We zijn in balbezit gewoon heel goed, maar we nemen ook risico's. Daardoor staat het soms heel open bij ons en gaat een hele simpele bal erin."

Toch neemt Schmidt met een 'trots gevoel' afscheid van SC Heerenveen. "Vanwege al die jaren. Dat ik zolang bij de club heb rondgelopen en dat ik hier heb mogen spelen", aldus de 27-jarige Schmidt, die nog geen duidelijkheid heeft over zijn toekomst. "Ik weet het nog niet. Het is nog heel rustig wat dat betreft. Ik zou graag in Nederland willen blijven, maar ik zou ook graag een keer in het buitenland voetballen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 May 2019 om 21:32
  Harkema zoekt vast nog een verdediger.
 • 16 May 2019 om 20:01
  Ik gun hem een mooie club
 • 16 May 2019 om 19:10
  • Quote van 16 May 2019 om 18:02
   Hij had het naar zijn zin bij Go Ahead Eagles.
  En was daar verreweg de beste speler. Dat zegt dan ook wel wat. Ik denk dat hij echt een prima aanwinst is voor clubs als Emmen en Fortuna. Daar zou hij uit kunnen groeien tot een publiekslieveling en op termijn wellicht aanvoerder.
 • 16 May 2019 om 18:02
  Hij had het naar zijn zin bij Go Ahead Eagles.
zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›