Rienstra realistisch: ''Eerder hebben wij het al verspeeld''

1
Rienstra realistisch: ''Eerder hebben wij het al verspeeld''

Ben Rienstra is realistisch over de kansen van SC Heerenveen met betrekking tot het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. In theorie kan de club zich nog plaatsen, maar in realiteit is de kans miniem. 

"Zolang er een kans is moet je er altijd voor gaan", aldus Rienstra in gesprek met Omrop Fryslân. "Het moet heel gek lopen willen wij dat nog halen, zelfs als wij twee keer winnen. Theoretisch is er een kans, maar om eerlijk te zijn hebben wij het eerder al verspeeld."

Desalniettemin zijn Rienstra en zijn ploeggenoten van plan om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. "Wij moeten elke wedstrijd spelen om te winnen. Je bent een sportman en je hebt ook eer. Het is gewoon leuk om te voetballen", aldus de middenvelder, die weet dat de strijd om TV-gelden nog in volle gang is. 

"Dat is voor de club ook belangrijk. Wij mogen één plaats onder FC Groningen eindigen. Daar moeten we dan ook voor gaan zorgen", erkent Rienstra, die enthousiast is over de nieuwe trainer Johnny Jansen. Als het aan de 28-jarige middenvelder ligt, is Jansen ook volgend seizoen hoofdtrainer van de Friezen. "Hij kent de club, het publiek is er blij mee en het is een clubman."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 May 2019 om 13:20
    Geen woorden maar daden