Schaars bezig aan afscheidstournee: ''Daar geniet je wel van''

( 1 reacties)
Schaars bezig aan afscheidstournee: ''Daar geniet je wel van''

Nog twee Eredivisieduels en dan zit de carrière van Stijn Schaars er na ruim vierhonderd officiële wedstrijden op. De 35-jarige middenvelder merkt vooral in fysiek opzicht dat het juiste moment is gekomen om te stoppen en dus geniet hij nog even optimaal.

"Natuurlijk speelt dat door je hoofd, je weet dat het eindigt", blikt Schaars bij Omrop Fryslân terug op de minuten voor zijn invalbeurt tegen VVV. "Nu zijn er nog twee wedstrijden, waarvan één thuis. Dus nog één keer voor eigen publiek en dan moeten we nog een keer naar Utrecht toe."

"Maar daar geniet je wel van en je merkt ook wel dat de fans op mij reageren als ik vanuit de kleedkamer het veld op loop, of als ik een warming-up moet doen. Daar ben ik ze alleen maar dankbaar voor", vervolgt Schaars, die nog steeds met volle overtuiging achter zijn beslissing staat.

"Ik denk ook niet dat ik spijt ga krijgen. Ik kan heus nog wel een wedstrijd of zes, zeven voetballen maar dan zal er heus wel weer iets ontstaan omdat je ergens iets aan het compenseren bent. Dan krijg je weer ergens anders last en daar heb ik geen behoefte meer aan."

Schaars heeft voorlopig nog niets gepland voor de komende periode, maar iedereen verwacht dat hij in de toekomst trainer gaat worden. Of niet? "Je bent niet de eerste die het vraagt... Voorlopig houd ik alles open, maar de kans zit er inderdaad wel in dat ik mijn trainerspapieren ga halen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Apr 2019 om 14:39
    Iemand die weet of er iets van een afscheid wordt georganiseerd? Zowel vanuit de club als de supporters (spandoek)? Zou het bijvoorbeeld zelf wel mooi vinden als de greatest moments voorafgaand aan de wedstrijd een keer vervangen worden met de hoogtepunten van Schaars. Zowel bij zijn clubs als in het Nederlands elftal.
zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›