''Als je een keer die tweede en derde maakt, is het gewoon klaar''

0
''Als je een keer die tweede en derde maakt, is het gewoon klaar''

Met het inbrengen van Stijn Schaars en Morten Thorsby kreeg SC Heerenveen maandagavond tegen VVV-Venlo de controle terug over de wedstrijd. Het was wachten op de 3-1, maar uiteindelijk ging een oude voetbalwet in werking en werd het tot ieders ontsteltenis nog 2-2.

"Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden. De tweede helft werd het wat minder en zie je het omslaan. Daarna gooit de trainer het weer om. Hij bracht Morten (Thorsby red.) en mij erin om er weer energie in te krijgen. Dat lukte, we kregen de boel weer aan de gang en maakten een goede goal", blikt Schaars terug op het duel bij Omrop Fryslân.

"Alleen geef je het op het laatste weer weg... Volgens mij was het toch een eenvoudige lange bal, krijgen ze hem in de kluts mee, voorzet, goal. Het is duidelijk dat als je zo makkelijk je goals weggeeft, het lastig wordt om punten te halen. Als er één ploeg had moeten winnen vanavond...", vervolgt Schaars met een grote zucht. "Je doet jezelf gewoon tekort."

"Als je ziet hoeveel goede kansen je creëert en hoe weinig je daaruit scoort. Dat is natuurlijk ook een factor waardoor de verdediging altijd onder druk staat. Als je een keer die 2-0 of 3-0 maakt, dan is het gewoon klaar. Maar we krijgen de goals ook te makkelijk tegen", besluit Schaars kritisch.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›