Rienstra baalt: ''Als je deze tien keer speelt, dan win je hem acht keer''

Het afgelopen seizoen was Ben Rienstra bij Willem II met tien goals nog de meest gevaarlijke middenvelder, maar in het shirt van Heerenveen blijft de productie wat achterwege. Vrijdag tegen Heracles Almelo kregen Rienstra en zijn ploeggenoten genoeg kansen om te scoren.

"Ik denk dat we best een aardige partij speelden en best goed voetbalden. We creëerden - en dan overdrijf ik niet - zes, zeven goede kansen", begint Rienstra na afloop van het met 2-1 verloren duel bij de NOS. "Die eerste kans kreeg ik niet helemaal lekker mee. De tweede pakt de keeper goed uit de hoek. Ik denk dat die nog wel redelijk ingeschoten was. Maar inderdaad... Zo zijn er nog wel meer kansen geweest."

Aan de andere kant stond het nu in verdedigend opzicht goed bij de Friezen. Rienstra: "Een penalty, een corner en nog een corner op de lat maar voor de rest hebben we geen kansen weggegeven. Het was gewoon een goede wedstrijd. Als je op deze manier tien keer speelt, win je acht keer", verzucht Rienstra, die weet dat de kansen op de play-offs nu zo goed als zeker verkeken zijn.

"Er zijn nog drie wedstrijden en je hebt sowieso de eer om voor te spelen. Je wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen en zo goed mogelijk afsluiten. Ik vind dat je nooit voor niks speelt, maar het plaatsen voor de play-offs wordt moeilijk", beseft Rienstra, die zich niet kan vinden in de suggestie van de interviewer dat de rest van het seizoen 'nu lekker uitspelen' wordt.

"Als Heerenveen zijnde wil je om de play-offs strijden, dus daar baal je van. Als je hier had gewonnen, had je er nog aan kunnen ruiken. Dat was vandaag ook verdiend geweest. Als je hier nu kansloos verliest, dan is het een ander verhaal maar we hadden vandaag gewoon moeten winnen", besluit Rienstra teleurgesteld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand