Jansen sluit langer verblijf niet uit: ''Zou hartstikke mooi zijn''

( 3 reacties)
Jansen sluit langer verblijf niet uit: ''Zou hartstikke mooi zijn''

Johnny Jansen maakt het seizoen af als hoofdtrainer bij SC Heerenveen. De Fries debuteerde als eindverantwoordelijke in de derby tegen FC Groningen. Voor Jansen is het wennen om hoofdtrainer te zijn.

"Het is anders, een andere druk dan je als assistent-trainer hebt", zegt de oefenmeester in gesprek met SC Heerenveen TV. "Je staat gewoon meer in de spotlights. Als hoofdtrainer heb je direct contact met spelers langs de lijn, dat vind ik wel heel prettig."

Jansen heeft al jarenlang verschillende functies gehad en is nu eindelijk hoofdtrainer. "Dat is altijd wel een droom geweest, ja", verklapt hij. "Ik wilde het stap voor stap doen en mij zo goed mogelijk ontwikkelen. Uiteindelijk was het wel een wens om dat een keer te mogen doen. Zeker mooi dat het bij SC Heerenveen is."

Jansen zal het de komende wedstrijden niet 'echt anders' doen dan zijn voorganger Jan Olde Riekerink. "Maar ik ben een andere trainer dan Jan. Op die manier doe ik wel dingen anders. Ik ben een jongen die veel enthousiasme wil brengen bij mijn spelers. Dat deed Jan ook, maar op een andere manier. Dat is anders. Maar ik ga niet alles op de kop zetten."

De interim-trainer sluit een langer verblijf als hoofdtrainer niet uit. "Dat zou hartstikke mooi zijn, maar ik weet niet wat de club wil. Ik moet eerst dit goed doen en dan zien we wel verder. Dromen op de lange termijn? Dat is hier bij Heerenveen hoofdtrainer zijn en goed voetballen. Het stadion vol krijgen en dat mensen weer enthousiast worden over het voetbal dat we hier spelen. Dat is wel een droom", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Apr 2019 om 11:23
    Niet doen johnny wil veel te graag. Vond ook dat hij niet de goeie opstelling had. Een goede ervaren en aanvallend ingestelde trainer
  • 20 Apr 2019 om 09:34
    Prima trainer, dat heeft hij bij de verschillende teams wel bewezen. Geef hem een kans.
  • 19 Apr 2019 om 18:32
    Zou het ook mooi vinden als JJ een sterke reeks neerzet en dan de nieuwe hoofdcoach wordt.
zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›