Jansen beseft: ''Het is gewoon anders voetballen op kunstgras''

( 0 reacties)
Jansen beseft: ''Het is gewoon anders voetballen op kunstgras''

SC Heerenveen neemt het vrijdagavond op tegen Heracles Almelo. Johnny Jansen, trainer van de Friezen hoopt na het gelijke spel tegen FC Groningen zijn eerste zege als hoofdtrainer te boeken.

"Heracles heeft de huidige klassering afgedwongen. Het is een sterk elftal met middenvelders die graag aan de bal komen, buitenspelers die ook naar binnen trekken en backs die mee opkomen. Ze spelen dynamisch en gevarieerd, daar moeten we een plannetje voor maken", begint Jansen op de website van SC Heerenveen. "Wat we willen is goed en herkenbaar voetbal spelen en een prestatie leveren waar we mee verder kunnen."

Jansen hoopt dat zijn ploeg een volgende stap heeft gezet. "Heerenveen heeft het altijd lastig in Almelo, we hebben erin het verleden ook wel eens een flinke tetter gehad. En kunstgras maakt een verschil. De bal rolt sneller, het is gewoon anders voetballen op kunstgras en dat is Heracles gewend. Maar we moeten ons laten zien en ten opzichte van Groningen weer een stapje maken."

SC Heerenveen heeft de drie punten hard nodig, wil het nog deel mogen nemen aan de play-offs. "Reken maar dat ze voor de overwinning gaan, maar wij willen ook winnen. We willen het seizoen goed afsluiten, daarvoor is een goed resultaat in Almelo belangrijk. Een overwinning in Almelo zou een mooie opsteker zijn voor de wedstrijden tegen VVV en Utrecht. Dan krijg je de aansluiting naar boven en kun je er weer aan ruiken."

Foto: FeanOnline

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›