Schaars licht besluit toe: ''Daar heb ik geen zin meer in''

Stijn Schaars is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. De 35-jarige middenvelder van SC Heerenveen zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan.

"Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen", zegt de routinier op de officiële website van SC Heerenveen. "Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen."

Schaars liep vorig jaar een dubbele beenbreuk op, maar is daar van hersteld. "Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen. Hierdoor denk ik: ik kan wel doorgaan maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden. Daar heb ik geen zin meer in", aldus de 24-voudig international.

Schaars is SC Heerenveen dankbaar. "Ik vind het een hele mooie club. Geweldig stadion, mooi publiek en met historie. We hebben hier ook echt hele mooie wedstrijden kunnen spelen waarbij we de top drie het vuur aan de schenen hebben kunnen leggen. Alleen vind ik het jammer dat we de ambitie, het winnen van de play-offs, nog niet hebben kunnen waarmaken. Dat had ik graag gewild", meent Schaars, die met een heel positief gevoel terug op zijn carrière.

"Voetbal is het leukste spelletje dat er is", geeft hij aan. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik heb de halve wereld gezien en heel veel mooie wedstrijden mogen spelen. Ik ben drie keer kampioen geworden en Europees kampioen met Jong Oranje. Daarnaast heb ik ook een WK en een EK meegemaakt en voor veel mooie clubs mogen spelen. Ja, voor mij is het een prima carrière geweest."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand