Pierie maakt indruk: ''Hij doet me toch wel denken aan De Ligt''

( 2 reacties)
Pierie maakt indruk: ''Hij doet me toch wel denken aan De Ligt''

Ondanks dat de transfer nog officieel bekend moet worden gemaakt, kan de champagne alvast deels ontkurkt worden. Kik Pierie maakt deze zomer vrijwel zeker de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. Tot genoegen van voormalig profvoetballer Geert-Arend Roorda.

Pierie maakt dit seizoen indruk in de Friese defensie. "Een geweldige prestatie van de nuchtere Pierie die me toch wel doet denken aan Matthijs de Ligt", schrijft Roorda in zijn wekelijkse column voor de Leeuwarder Courant.

"Die zegt immers ook geen onverstandige dingen en houdt zich louter bezig met het spel waaraan hij zoveel plezier beleeft. Een jeugdexponent met hersens en een goed linkerbeen, die zien we niet vaak en daar mag iedere Friese voetballiefhebber dan ook trots op zijn." 

"Ik hoop van harte dat Kik zich thuis gaat voelen in Amsterdam waar de druk natuurlijk groter is dan in Heerenveen. Maar gezegend met een gezond verstand en veel talent bezit Kik wel de absolute voorwaarden om te slagen. Het is mooi om te zien dat alle perikelen bij Heerenveen van de afgelopen jaren weinig invloed hebben op de individuele speler. Het voetbal wint altijd en talent laat zich niet misleiden", vervolgt hij. 

Ajax speelt vanavond het returnduel met Juventus, gaat aan kop in de Eredivisie én staat in de finale van de KNVB Beker. "Dat verdient een staande ovatie van voetbalminnend Nederland. En daar staat Kik Pierie volgend seizoen gewoon tussen. Dat is toch geweldig!", aldus Roorda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Apr 2019 om 16:51
    Pierie doen denken aan de Ligt? Ziet Roorda wedstrijden? De Ligt is een topverdediger, Pierie totaal niet.
  • 16 Apr 2019 om 09:10
    Off Topic,

    Lees net dat PSV Luuc de Jong alleen laat gaan voor de absolute hoofdprijs en er geen moeite mee heeft om van Luuc een moderne Club Icoon te maken. Ben benieuwd wat dit betekend voor Lammers, mochten we hem volgend jaar weer gaan huren dan maar wel met optie tot koop.
    Denk dat hij zich bij ons prima kan ontwikkelen tot een goede bruikbare spits. Weet niet of hij ooit het niveau van Huntelaar zou kunnen halen maar zo te zien twijfelt PSV daar ook aan.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›