VIDEO | Samenvatting: Cavlan straft onthutsend SC Heerenveen hard af

SC Heerenveen heeft vanmiddag vrij kansloos verloren bij FC Emmen. De laagvlieger uit Drenthe won met 2-0, door twee doelpunten van nota bene Caner Cavlan.

Al vroeg nam de thuisploeg het heft in handen. Via Anco Jansen en Luciano Slagveer kreeg FC Emmen grote kansen, maar de eerste treffer kwam dus op naam van Cavlan. Hij kon van een aardige afstand raakkoppen, vijf minuten voor de rust.

In de tweede helft pas kon SC Heerenveen een schot op doel noteren. Michel Vlap probeerde een schot, maar dat was niet moeilijk genoeg voor doelman Scherpen. Net als in de eerste helft bleef de ploeg van Olde Riekerink onzorgvuldig spelen en kreeg FC Emmen een aantal kansen om de score uit te bouwen.

Een kwartier voor tijd gebeurde dat alsnog. Een lange bal vanuit de Drentse defensie kwam terecht bij Cavlan die Hahn in de korte hoek verschalkte. In het restant kon de Friese formatie niets meer uitrichten en leed het voor de tweede keer op rij een terechte nederlaag.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Schmidt, Hoegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra (Thorsby 57'), Van Amersfoort, Vlap, Van Bergen (Hornkamp 83'), Lammers, Mihajlovic (Johnsen 46')