VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest ruim bij Feyenoord

Feyenoord heeft, ondanks twee afgekeurde goals, gemakkelijk weten te winnen in het eigen huis tegen SC Heerenveen. De Friezen leken geen grip te krijgen op de Rotterdammers en dat was ook te zien aan de score, 3-0.

Na nog geen twintig minuten leek de matig gevulde Kuip al te mogen juichen. Een prima pass van Jordy Clasie werd binnengeschoten door de vervanger van Robin van Persie, Nicolai Jörgensen, maar in die aanval bleek Sam Larsson een tegenstander geduwd te hebben. Waardoor de VAR de goal afkeurde.

Na ruim dertig minuten spelen was het dan wel een goal voor Feyenoord. Nadat Sam Lammers een bal wilde aannemen, kon Jørgensen profiteren van het foutje van de aanvalsleider van de Friezen. Vlak voor rust leek de 2-0 ook te vallen, maar wederom keurden Makkelie en Kuipers een Feyenoord-goal af. Jens Toornstra stond buitenspel, waardoor de goal niet door mocht gaan.

Bij de 2-0 was het wederom Steven Berghuis die gevaarlijk was. Berghuis, die een minuut eerder nog een enorme kans liet liggen, scoorde nu wel en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Niet veel later was het nogmaals Feyenoord die scoorde. Tonny Vilhena schoot de bal binnen na een goede voorzet.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Høegh (13' Dresevic), Pierie, Woudenberg; Rienstra, Schaars (50' Kobayashi), Vlap (72' Van Amersfoort); Van Bergen, Lammers, Johnsen.