VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen door late treffer langs Excelsior

SC Heerenveen heeft zaterdag met veel moeite thuis gewonnen van Excelsior. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd geen winnaar zou krijgen, maar door een laat doelpunt was het alsnog feest in het Abe Lenstra stadion.

De thuisploeg kende een sterke openingsfase. Binnen tien minuten na de aftrap kreeg SC Heerenveen namelijk meerdere kansen. De doelman van de Rotterdammers stond echter meerdere malen in de weg. Na deze hoopvolle beginfase kwam Excelsior wat meer in de wedstrijd en zakte sc Heerenveen terug. Daardoor kregen ook de bezoekers meerdere kansen. Vlak voor rust kopte Hoegh de bal nog op de laat, maar beide ploegen gingen met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen. De bal wilde er echter niet in en beide doelmannen stonden ook nog eens uitstekend te keepen. Daardoor leek het uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel in Heerenveen, maar de thuisploeg sloeg in extremis toch nog toe. De blessuretijd liep al toen invaller Pelle van Amersfoort alsnog het doel wist te vinden waardoor sc Heerenveen drie punten bij kan schrijven.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Schaars (78. Van Amersfoort), Vlap (87. Kobayashi); Van Bergen (61. Mihajlovic), Lammers, Johnsen.