Olde Riekerink hoopvol: ''Nu moeten we voor de eindsprint gaan''

( 5 reacties)
Olde Riekerink hoopvol: ''Nu moeten we voor de eindsprint gaan''

SC Heerenveen staat met acht speelronden te gaan op een tiende plek in de Eredivisie. De Friezen maken zich op voor een eindspint, zo stelt Jan Olde Riekerink. De hoofdtrainer van SC Heerenveen maakt in de interlandperiode van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de wedstrijden na de winterstop.

"Het is een teleurstelling dat we vorige week van De Graafschap verloren hebben, maar daarvoor hebben we een serie van zes ongeslagen wedstrijden neergezet. Daar ben ik wel erg tevreden over", stelt Olde Riekerink in gesprek met SC Heerenveen TV. "Nu is het zaak dat we voor de eindsprint gaan."

"Her en der hadden we wel wat extra punten kunnen sprokkelen", erkent de oefenmeester. "Tegen PSV kregen we de gelijkmaker in de laatste seconden tegen. Aan de andere kant zijn we soms ook gelukkig geweest. Tegen Vitesse kwamen we bijvoorbeeld met behulp van de VAR langszij, terwijl de stand anders 3-1 was geweest."

"Als je naar het geheel kijkt, vind ik dat de jongens het best goed hebben gedaan", vervolgt Olde Riekerink. Ondanks het aardige spel verkeerde SC Heerenveen een aantal weken terug nog in de onderste regionen van de Eredivisie, toen de wedstrijd tegen Fortuna op het programma stond.

"Wij waren er wel van overtuigd dat we met dit voetbal punten zouden gaan pakken, maar dan moet je het nog wel laten zien. We hielden vast aan onze visie en het is heel prettig dat dat dan ook succesvol is", besluit de hoofdcoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Mar 2019 om 15:52
  • Quote van 23 Mar 2019 om 10:30
   Laten we gewoon realistisch zijn, het was niet goed,het was niet slecht. Het was gewoon matig.
  In die reeks hebben ze niet één wedstrijd volledig heel goed gespeeld. Niet één! Steeds een prima helft én een waardeloze. Tegen de Graafschap was het absolute dieptepunt. En dat geeft niet zomaar vertrouwen dat de eindsprint een vanzelfsprekendheid is. Ik had liever gehad dat er een stijgende lijn in het spel én de mentaliteit had gezeten. Maar op het moment dat je slecht begint te spelen en je alleen maar achteruit begint te lopen dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. WillemII thuis was het voorbeeld van een wedstrijd die je met dikke cijfers had kunnen en moeten winnen. Maar Koster had wél een technisch/tactische omzetting in huis en JOR niet. Óf die was gewoon te overtuigd van de eigen kwaliteiten die dit seizoen misschien wel vaker niet getoond werden dan wel.
 • 23 Mar 2019 om 10:42
  Precies. Die Zief is wel erg over de top.
 • 23 Mar 2019 om 10:30
  Laten we gewoon realistisch zijn, het was niet goed,het was niet slecht. Het was gewoon matig.
 • 23 Mar 2019 om 09:28
  Sommige mensen reageren altijd zooo negatief
 • 22 Mar 2019 om 20:43
  Zooo succesvol!!...
zondag 27 oktober 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›