Kongolo werkt op achtergrond aan doorbraak: ''Er liggen kansen''

( 1 reacties)
Kongolo werkt op achtergrond aan doorbraak: ''Er liggen kansen''

De afgelopen weken is Rodney Kongolo zich nadrukkelijk aan het manifesteren in het tweede elftal van SC Heerenveen. Tegen Vitesse speelde de 21-jarige middenvelder woensdag de gehele wedstrijd en was hij verantwoordelijk voor de assist bij de gelijkmaker van Progo Maloku.

"Ik merk dat ik beter word", verklaart Kongolo na afloop van het duel tegenover de Leeuwarder Courant. De van Manchester City overgekomen middenvelder erkent dat zijn eerste maanden in Friesland niet goed genoeg waren. "Ik heb mezelf dit seizoen niet laten zien op momenten dat het wel moest."

"Ik moest feller worden in bewegen. Het gaat nu de goede kant op. Ik hoop nog op de nodige speelminuten dit seizoen, maar werk natuurlijk ook toe naar het volgende. Er liggen kansen", besluit Kongolo, die weet dat onder meer de contracten van Stijn Schaars, Pelle van Amersfoort en Morten Thorsby aflopen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Mar 2019 om 20:31
    Tuurlijk liggen er kansen voor Rodney, alleen is hij meer een pendelaar dan een controleur a la Schaars. Dan zou hij dus eerder in aanmerking komen voor Rienstra z,'n positie. Misschien is Jordy volgend seizoen wel toe aan Stijn zijn positie, mits hij zichzelf goed blijft manifesteren bij NEC. Afwachten maar of Michel volgend seizoen nog bij ons speelt. Zo ja, dan hebben we met deze jonge jongens een mooi middenveld.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›