VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen speelt gelijk tegen Vitesse

SC Heerenveen heeft woensdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Vitesse gelijkgespeeld. Op Sportpark Skoatterwâld eindigde het duel in 1-1.

Beide teams startten met de nodige spelers uit de A-selectie op het trainingscomplex van SC Heerenveen. Vooral Vitesse had een indrukwekkende aanval met Roy Beerens, Mohammed Dauda en Bryan Linssen. Bij SC Heerenveen kwamen onder meer Stijn Schaars en Morten Thorsby in actie.

Na een kwartier spelen was de grootste kans voor SC Heerenveen, maar Thorsby mikte naast de paal. Het doelpunt viel vijf minuten voor rust aan de andere kant. Bryan Linssen schoot de bezoekers op voorsprong. Na 55 minuten was het weer gelijk. Progon Maloku tekende voor de 1-1. Vitesse kreeg in de slotfase nog kansen op de wedstrijd te winnen, maar het bleef bij 1-1.

Opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Hornkamp (46' Floranus), Skovgaard, Dresevic, Beuker; Kongolo, Schaars (46' Akujobi), Thorsby; Ras, Van Amersfoort, Maloku.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Büttner (62' Oukili), Van der Werff (46' Aktas), Thelander, Clark; Ali (62' Serghini), Foor (62' Lucassen), Margaret (62' Acheffay); Beerens (62' Vroegh), Dauda, Linssen (46' Musaba).