SC Heerenveen in eigen huis verslagen: ''Blijft een mentaal probleem''

( 0 reacties)
SC Heerenveen in eigen huis verslagen: ''Blijft een mentaal probleem''

Het thuisduel met De Graafschap eindigde zaterdag voor SC Heerenveen in een grote deceptie. Door het duo Sam Lammers en Michel Vlap aan banden te leggen, legden ze het hele elftal van trainer Jan Olde Riekerink lam.

"Sandor (van der Heide, red.) en Henk (de Jong, red.) hadden het goed voor elkaar, maar als Heerenveen zijnde moet je je alsnog wel schamen", begint sportverslaggever Roelof de Vries bij Omrop Fryslân. "Als je thuis speelt tegen De Graafschap, de nummer zeventien en je hebt daar met 5-0 gewonnen..."

"De Graafschap is ondertussen echt een betere ploeg geworden, ze doen het hartstikke knap, maar je moet in thuiswedstrijden gewoon winnen. Ik weet eigenlijk ook niet wat er aan de hand is, het is zo wisselend. Het blijft ook een mentaal probleem als je in uitwedstrijden zo ontzettend goed voetbal laat zien", aldus De Vries, die keer op keer een enorm verschillend Heerenveen ziet.

"Het ene moment worden spelers als Vlap Oranje in geschreven, het andere moment zit je te kijken en denk je: 'Jeetje, het is niet om aan te gluren...' En dat is vooral in thuiswedstrijden, dat is helemaal een groot probleem. Olde Riekerink krijgt het blijkbaar maar niet in de kopjes dat ze heel goed kunnen voetballen", besluit De Vries.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›