Olde Riekerink: ''Dit duel is een grote waarschuwing voor ons''

( 4 reacties)
Olde Riekerink: ''Dit duel is een grote waarschuwing voor ons''

SC Heerenveen leed zaterdagavond een pijnlijke nederlaag tegen De Graafschap. In eigen huis gingen de Friezen met 0-3 onderuit tegen de laagvlieger.

Trainer Jan Olde Riekerink was na afloop duidelijk. "Ik heb de jongens gezegd dat de eerste helft slecht was. En de tweede helft héél slecht", tekende de Leeuwarder Courant op uit de mond van de oefenmeester. De Graafschap zette sterkhouders Michel Vlap en Sam Lammers goed vast, maar dat hoeft volgens Olde Riekerink geen probleem te zijn.

"Want we hebben wel meer spelers die goed kunnen voetballen", meent hij. "Kwaliteit wordt door de buitenwereld gemeten aan doelpunten. Maar als het centrum eerder dit seizoen dichtstond, dan kwamen we via de zijkanten. Met eerst Arber Zeneli en nu met Mitchell van Bergen en Dennis Johnsen hebben we normaal gesproken heel veel dreiging."

Het leek SC Heerenveen ook aan strijdlust te ontbreken. "Dit seizoen kwam het slechts incidenteel niet voor dat deze jongens niet hard werkten. Maar nu vond ik het niets, als je het hebt over winnaarsmentaliteit. Dit duel is een grote waarschuwing voor ons", aldus Olde Riekerink. "Als je in deze fase van het seizoen dit soort ploegen krijgt, red je het niet om op basis van goed kunnen voetballen en creativiteit wedstrijden te winnen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Mar 2019 om 22:45
  • Quote van 18 Mar 2019 om 22:42
   Van der Gaag wat een moedig besluit
  Achteraf had ie beter naar Heerenveen kunnen gaan.
 • 18 Mar 2019 om 22:42
  Dit had je vantevoren kunnen weten dat de Graafschap zo zou spelen. Bovendien moet je een plan B hebben als je ziet dat het niet werkt.
 • 18 Mar 2019 om 22:42
  Van der Gaag wat een moedig besluit
 • 18 Mar 2019 om 21:52
  Ik vind het vreemd dat JOR als de situatie daar om vraagt niet overgaat op een ander spelsysteem. Er zullen wel meer tegenstanders nu weten dat als ze Vlammers het spelen onmogelijk maken, ze heel Heerenveen lamleggen. Dan kun je beter nog Jizz gewoon in z,n kracht ( in de spits dus) laten spelen. Nu was het slappe hap, en daar wist De Graafschap wel raad mee.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›