Straalman lovend: ''Heerenveen swingt de laatste weken weer''

( 1 reacties)
Straalman lovend: ''Heerenveen swingt de laatste weken weer''

SC Heerenveen wist voor de winterstop maar een wedstrijd te winnen in het Abe Lenstra, maar na de winterstop wil de ploeg het eigen publiek vaker op de banken krijgen. Dat moet gebeuren tegen De Graafschap. 

In Doetinchem wist de ploeg van Jan Olde Riekerink met 0-5 te winnen en verdediger Bart Straalman vond die wedstrijd het dieptepunt van het seizoen. Hij weet dat het nu ook een lastige wedstrijd wordt, want de Friezen hebben na de winterstop nog maar een duel verloren in de eredivisie. ''Heerenveen swingt de laatste weken weer. Ze spelen leuk voetbal en scoren makkelijk. Maar ze krijgen ook veel goals tegen", zegt hij in gesprek met de Gelderlander.

Hij weet dus dat de Friezen het goed doen, maar hij ziet wel kansen. ''Heerenveen is niet ineens onverslaanbaar. Ze kunnen zo weer een mindere dag hebben. Als we goed drukzetten, krijgen Vlap en Lammers minder bespeelbare ballen. Komen zij toch aan de bal, dan moeten we kortzitten en ze niet laten combineren en uithalen. Dan zijn ze gevaarlijk'', weet de mandekker van de Superboeren. 

Heerenveen is beter in vorm dan tijdens het duel in Gelderland, maar dat geld volgens Straalman ook voor De Graafschap. ''Ik denk dat wij als team ook een stuk verder zijn dan voor de winterstop. Zo'n terugval als tegen Heerenveen, waarbij echt alles fout gaat, overkomt ons niet snel meer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Mar 2019 om 17:19
    Vlappie maak ze gek!