Hamstra: ''Hebben hoge verwachtingen over zijn toekomst''

( 0 reacties)
Hamstra: ''Hebben hoge verwachtingen over zijn toekomst''

SC Heerenveen versterkte zich afgelopen zomer met Mitchell van Bergen. De vleugelaanvaller gold als toptalent bij Vitesse, maar wist niet echt door te breken in Arnhem. Technisch manager Gerry Hamstra besloot daarom een poging te wagen.

"We hebben met de scouting zijn situatie altijd in de gaten gehouden, hoewel we altijd het idee hadden dat Vitesse nooit zou meewerken aan een verkoop", zegt Hamstra in Voetbal International. "Afgelopen zomer bleek dat ze daar wél over wilden praten en zijn we eruit gekomen."

Hamstra ziet Van Bergen groeien. "Mitchell heeft een paar maanden nodig gehad om op gang te komen en wordt nu steeds belangrijker", geeft hij aan. "Veel buitenspelers spelen altijd naar de bal toe, willen ’m in de voeten, maar Mitchell zoekt graag de diepte. Die bespeelt hij goed met zijn snelheid en daarnaast kan hij een doelpunt maken. De volgende stap die hij moet zetten, is dat hij consistenter moet worden."

"Nu wisselt hij nog weleens geniale acties af met mindere momenten, maar ik weet zeker dat hij de drive en wil heeft om steeds beter te worden", vervolgt Hamstra. "Als hij constanter wordt in zijn prestaties en zijn snelheid en doelgerichtheid kan blijven ontwikkelen, hebben we hoge verwachtingen over zijn toekomst."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›