Van Bergen liep op de kermis: ''Of ik kon meetrainen met het eerste''

( 0 reacties)
Van Bergen liep op de kermis: ''Of ik kon meetrainen met het eerste''

Mitchell van Bergen tekende deze zomer een contract voor vier jaar in Heerenveen. De 19-jarige aanvaller kwam van Vitesse waar hij op jonge leeftijd al erg opviel.

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2015/16 zoekt coach Peter Bosz nog een buitenspeler voor de trainingen van het eerste elftal. Van Bergen wordt opgebeld. "Ik weet nog dat ik met vrienden over de kermis liep en mijn telefoon ging. Of ik kon meetrainen met het eerste. Ik wist echt niet wat ik hoorde. Ik was pas vijftien en was net overgestapt van Willem II. Ik had zelfs nog geen enkele keer met het jeugdelftal van Vitesse gespeeld. Dus ik schrok, maar was tegelijkertijd superblij", zo blikt de aanvaller terug.

Tijdens de trainingen gaat het goed. "Ik trainde een week mee en het ging best lekker, dus ik mocht langer blijven", vertelt Van Bergen in Voetbal International. "Ik vond het geweldig, maar het ook super raar. Stond ik als jongen van vijftien jaar tussen mannen als Davy Pröpper en Guram Kashia." Even later gaat Van Bergen weer terug naar zijn eigen team, maar maakt enkele maanden later wel zijn debuut in de Eredivise, als jongste speler ooit voor Vitesse.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›