SC Heerenveen-duo in Elftal van de Week, AD deelt onvoldoende uit

( 0 reacties)
SC Heerenveen-duo in Elftal van de Week, AD deelt onvoldoende uit

SC Heerenveen boekte in de afgelopen speelronde van de Eredivisie alweer de derde overwinning op rij. Opnieuw waren het Sam Lammers en Michel Vlap die de Friezen aan de hand namen en alle treffers voor hun rekening namen.

Voor het Algemeen Dagblad was het reden om 'Vlammers' uit te roepen tot Man of the Match: "De tandem Vlap/Lammers wordt steeds beter. Vlap scoorde tegen ADO twee keer (waarvan één op aangeven van Lammers)." De ochtendkrant deelde het hoogste cijfer uit aan Vlap (8) en een 7,5 aan Lammers. Het laagste cijfer (5) was opnieuw voor rechtsback Jizz Hornkamp.

Ook Voetbal International kon niets anders dan zijn hoogste cijfers uit te delen aan het duo: tweemaal een 8. Ook nu kregen de overige spelers vooral zesjes. Alleen aanvaller Johnsen kreeg een iets hoger cijfer (6,5), terwijl Hornkamp met moeite een krappe voldoende haalde: 5,5. 

De cijfers van WhoScored laten niet geheel verrassend een vergelijkbaar beeld zien. Opnieuw zijn er 'hoge achten' voor Vlap en Lammers, maar krijgen ook Lucas Woudenberg, Dennis Johnsen (beiden een 7,2) en Yuki Kobayashi (7,1) een compliment. Het laagste cijfer was hier overigens niet voor Hornkamp (6,6) maar aanvoerder Daniel Høegh (6,2), die direct betrokken was bij het penaltymoment van ADO.

Vlap werd overigens door De Telegraaf ook opgenomen in het Elftal van de Week. Sam Lammers ontbrak daar, maar werd door het Algemeen Dagblad wel opgesteld - uiteraard samen met Vlap. Ook Voetbal International nam beide 'Friezen' op in het Elftal van de Week.

Cijfers Algemeen Dagblad: Hahn 6,5; Hornkamp 5 (79. Schmidt -), Høegh 6, Dresevic 5,5, Woudenberg 6; Rienstra 6,5, Vlap 8, Kobayashi 6 (74. Schaars -); Van Bergen 6 (78. Van Amersfoort -), Lammers 7,5, Johnsen 6,5.

Cijfers Voetbal International: Hahn 6; Hornkamp 5,5 (79' Schmidt -), Høegh 6, Dresevic 6, Woudenberg 6; Rienstra 6, Kobayashi 6 (74' Schaars -), Vlap 8; Van Bergen 6 (78' Van Amersfoort -), Lammers 8, Johnsen 6,5.

Cijfers WhoScored: Hahn 6,8; Hornkamp 6,6 (79' Schmidt -), Høegh 6,2, Dresevic 6,7, Woudenberg 7,2; Rienstra 6,6, Kobayashi 7,1 (74' Schaars -), Vlap 8,7; Van Bergen 6,8 (78' Van Amersfoort -), Lammers 8,8, Johnsen 7,2.

Poll
Wie van het 'Vlammers'-duo heeft de meeste potentie?
Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!