Pierie eerlijk over kritiek: ''Ik word daar weleens moe van''

1
Pierie eerlijk over kritiek: ''Ik word daar weleens moe van''

Kik Pierie is ook dit seizoen niet meer weg te denken uit de verdediging van SC Heerenveen. De jonge mandekker maakte afgelopen week tegen PSV echter een cruciale fout, waardoor Donyell Malen de gelijkmaker scoorde.

"Vaak hoor ik dan: je bent nog zo jong. Ik word daar weleens moe van. Als je centrale verdediger bent bij Heerenveen, moet je voldoen aan wat Heerenveen-waardig is. Als je het niet kunt, dan moet je daar niet gaan staan. Kwaliteit kent geen leeftijd. Nergens. In mijn optiek niet tenminste", begint Pierie in de Leeuwarder Courant.

Pierie voelt dat hij zich nog altijd ontwikkelt bij SC Heerenveen. "Anders word je gemakzuchtig en dat leidt tot luiheid. Zo zit een mens nu eenmaal in elkaar. Als het je te gemakkelijk afgaat, denk je: het zal wel, het komt wel goed. Dat merk ik ook bij mezelf hoor. Terwijl je er in de voetballerij juist naar te streven om altijd een hoger niveau te bereiken. Je moet er arbeid in stoppen om dat voor elkaar te krijgen. Mijn familie stimuleert dat heel erg."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Feb 2019 om 16:34
    Mooi om te horen hoe hij zichzelf ziet. Deze jonge man komt er wel met zo'n instelling.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›