Pierie wil voortborduren op PSV-thuis: ''Dezelfde passie en beleving''

( 0 reacties)
Pierie wil voortborduren op PSV-thuis: ''Dezelfde passie en beleving''

Na het gelijkspel met PSV staan SC Heerenveen een paar cruciale weken te wachten. De Friezen kunnen in maart een stap op de ranglijst zetten door te winnen van directe concurrenten. Verdediger Kik Pierie wil echter niet te veel op de zaken vooruitlopen. 

"Ik denk niet dat we moeten spreken van een reeks wedstrijden. We kijken gewoon naar de eerstvolgende wedstrijd, dat is tegen Fortuna Sittard", begint Pierie tegenover SC Heerenveen TV. "Je moet daar drie punten halen. Als die wedstrijd voorbij is, leef je naar de volgende wedstrijd toe." 

SC Heerenveen gaat zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard. De promovendus heeft zich in de middenmoot van de Eredivisie genesteld. "Het is een goede ploeg. Ze hebben thuis al veel punten gepakt. Het is hun eerste jaar Eredivisie, maar ze houden zich aardig staande. Voor ons wordt het een lastige pot. Maar als je naar kwaliteiten kijkt, zijn wij de betere ploeg."

Pierie hoopt in Zuid-Limburg hetzelfde niveau te kunnen halen als in de thuiswedstrijd met PSV. "Waarom kunnen we tegen Fortuna niet dezelfde eerste helft spelen als tegen PSV? Wij zijn daar toe in staat en moeten dat ook laten zien. Dat zijn we aan onszelf verplicht. Je moet gewoon met dezelfde passie en beleving spelen", besluit de Fries. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›