Pierie krijgt commentaar: ''Een semi-intellectueel die tegen een balletje trapt''

In navolging van onder meer Hans Kraaij jr. vinden ook René van der Gijp en Johan Derksen dat Kik Pierie zich zaterdag veel te makkelijk in de luren liet leggen door PSV-er Donyell Malen. Dat laten beide analisten weten in de uitzending van Veronica Inside.

"Je vraagt je wel eens af waar een speler beter van wordt...", begint Van der Gijp. "Dat je na afloop tegen die Kik Pierie zegt van: 'Kijk, dat kan ons allemaal gebeuren', of dat je zegt: 'Wat ben jij een enorme lul dat jij je op zo'n manier laat uitspelen!' Kom op, de eerste beste rechtsback van een vierdeklasser laat zich niet zo uitspelen!"

Derksen is het met zijn collega eens: "Dat is de zwakte van het Nederlandse voetbal, het verdedigen. Als je dan Real Madrid tegen Ajax ziet, die verdedigen echt. Die hebben echt zoiets van: 'Over mijn lijk, jij komt er niet langs.'" Van der Gijp countert: "Maar hiervoor hoef je niet eens te verdedigen, je hoeft allen maar te blijven staan en een beetje meelopen. Die jongen versnelt niet eens loopt een drie meter, nou dan gaat hij echt niet hard, hoor."

Volgens Derksen is de mentaliteit van Pierie te verklaren omdat hij uit 'een heel keurig milieu' komt. "Die jongen gaat studeren en voetbalt echt voor z'n plezier. Het is niet een jongen die ordinair voor de poen voetbalt. Dit is een beetje een semi-intellectueel die ook een balletje trapt. Hoor je hem wel eens praten? Die jongen zou hier zo aan tafel kunnen, een prima jongen. Ik denk dat die jongen er moeite mee heeft om iemand een rotschop te geven."

"Als je daar vroeger mee speelde, met dat soort gasten, die dan hun poot terugtrokken of zich zo uit laten spelen, dan kon je ze wel vermoorden in de kleedkamer", aldus Derksen, die opnieuw bijval krijgt van 'Gijp': "Ik heb toch ook met stoppers en backs gespeeld.. Je dacht toch niet dat Huub Stevens zich zo liet uitspelen? Of een Eric Gerets, daar kun je toch helemaal niks bij voorstellen?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand