'Het was fantastisch, maar kunnen ze het straks ook tegen Fortuna?''

SC Heerenveen mocht afgelopen zaterdag dan wel tegen koploper PSV (2-2) overtuigen, de Friezen zijn nog niet uit de sportieve zorgen. De komende weken zal er afstand moeten worden genomen van de vijftiende plek waar momenteel wordt gebivakkeerd.

"Heerenveen leek vrij verdiend de drie punten over de streep te trekken, maar toch kwam er nog een doelpunt in de laatste minuut. Ik denk dat er veel mensen in hun woonkamer of in het stadion het wereldrecord vloeken verbroken hebben", vertelt sportverslaggever Roelof de Vries bij Omrop Fryslân.

"Het was verschrikkelijk zuur. Natuurlijk baal je dat je niet drie punten pakt tegen de nummer één van de competitie. Maar je weet ook dat je steeds dichterbij de degradatiestreep komt. Sterker nog, ze hebben nu net zoveel punten als de nummer zestien, die nacompetitie speelt."

"Alleen het doelpuntensaldo van Heerenveen is ten opzichte van Emmen nog net wat beter", vervolgt De Vries, die zich langzamerhand toch wat zorgen begint te maken. "En ik denk heel wat supporters met mij. Ze kunnen het wel leveren tegen PSV door te vechten en te strijden. "

"Het was een fantastische wedstrijd, maar kunnen ze dat volgende week ook tegen Fortuna Sittard? Kunnen ze dat straks ook in de degradatieduels met NAC en De Graafschap? Ze hebben dat nog niet echt laten zien, dus dat moet nu wel gebeuren."

"Ik begin me wel de hele tijd meer zorgen te maken en ik hoop dat ze dat bij Heerenveen nu ook eens gaan uitspreken. Want dat is in elk geval stap één", aldus De Vries, die ook de afgelopen weken al zijn zorgen uitte over de sportieve prestaties van de Superfriezen.

Het item over SC Heerenveen is onderstaand vanaf 15 minuten terug te zien.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand