Pierie maakt indruk: ''Goed in de duels, doordekken en passing''

( 0 reacties)
Pierie maakt indruk: ''Goed in de duels, doordekken en passing''

Het duurde even voordat trainer Jan Olde Riekerink het in de gaten had, maar nu Kik Pierie centraal in de verdediging staat, zal hij zijn plek niet meer afstaan. Tegen PEC Zwolle speelde de 18-jarige verdediger weer een puike wedstrijd.

"Hij was erg goed in zijn duels, in het doordekken, had de goede oplossingen en zijn passing kwam er erg goed uit", reageert Olde Riekerink in gesprek met De Telegraaf. De kans dat Pierie daarom nog weer als linksback gaat spelen, lijken daarmee behoorlijk geslonken te zijn.

"Ik heb er wel van gebaald", zegt Pierie, die zijn ambitie om centraal te spelen nooit heeft ontkent. "Omdat je merkt dat je jezelf minder ontwikkelt, dan wanneer je op de positie staat, waar je denkt je hoogste niveau te kunnen halen. Ik ben een typisch linker centrale verdediger."

"Op die positie kan ik het snelst stappen maken. Iedereen zegt dan wel dat je heel jong bent, maar je hebt ambities en wilt zo snel mogelijk een hoog niveau halen. Dus ik ben blij dat ik weer op deze plek sta", besluit Pierie tevreden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›