SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

''Eigenlijk zei Higler tegen Gözübüyük: ''Als je dit niet ziet, snap je er niks van''

( 1 reacties)
''Eigenlijk zei Higler tegen Gözübüyük: ''Als je dit niet ziet, snap je er niks van''

Het penaltymoment in de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax, waarbij scheidsrechter Serdar Gözübüyük een dubieuze rol speelde, was maandag een veelbesproken onderwerp in de voetbalwereld. Ook bij Natafelen met Kees kwam de vermeende overtreding van Kostas Lamprou op Sam Lammers ter sprake.

Uit beelden van de KNVB bleek dat VAR Dennis Higler aanstuurde op een penalty, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük ook na het terugkijken van de beelden bij zijn beslissing bleef om door te laten spelen.  "Het viel op dat Higler heel nadrukkelijk duidelijk probeerde te maken dat het een penalty was. Had Gözübüyük daar maar naar geluisterd...", stelt Kenneth Perez. 

Toch kon Perez wel begrijpen dat Gözübüyük aanvankelijk geen strafschop toekende. "In eerste instantie vond ik ook dat Lammers erg theatraal viel. Ik denk dat Gözübüyük het daarom in eerste instantie als te licht beschouwde en door liet spelen. Maar als je dan de herhaling terugkijkt... Lamprou komt gewoon te laat. Overal op het veld had hij hier wel voor een overtreding gefloten", vermoedt Perez, die op bijval van Willem Vissers kan rekenen.

"Het is voor mijn niet te begrijpen dat dit geen penalty is", stelt de Volkskrant-journalist. "Het is wel zo dat Lammers niet meer bij de bal kan, maar dat heeft er alsnog niks mee te maken. Het is gewoon een overtreding in het strafschopgebied, dan moet er een penalty gegeven worden. Met dit moment kun je wel de hele VAR-discussie samenvatten. Het gaat nog steeds om interpretatie." Dat Gözübüyük het advies van de VAR niet opvolgde, vind Vissers onbegrijpelijk. "Eigenlijk zei Higler: als je dit niet ziet, snap je er niks van."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Jan 2019 om 20:32
    Hoe corrupt kun je zijn. Er is gegarandeerd al een onderzoek lopende naar de handel en wandel van deze "mijnheer". Matchfixing komt overal voor " behalve in NL "? ...Laat me niet lachen!
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›